11 Νοε 2010

Κίνδυνος από νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής

Posted By : didl



Με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη είναι νοθευμένα τα παρανόμως διακινούμενα ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους προϊόντα «SURNABE ACAI BERRY COFFEE, MOTI ANGEL COFFEE και LEPTIN WEIGHT LOSS CHOCOLATE».

Η συγκεκριμένη ουσία, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας και περιέχεται στα παραπάνω προϊόντα χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Αυστραλίας.
Επίσης, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα LIBIDOFORTE και SATIBO, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής, χωρίς να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένα με την φαρμακολογικά δραστική ουσία sildenafil ή/και ανάλογα αυτής, όπως προκύπτει από ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Πολωνίας.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε μετά από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχουν την ουσία sildenafil ή/και ανάλογα αυτής, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους.

Η ουσία sildenafil μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Και στις δύο περιπτώσεις εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

No Response to "Κίνδυνος από νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics