11 Νοε 2010

Ανακαλούνται TOYOTA IQ και στην Ελλάδα

Posted By : didl

Για προληπτικό έλεγχο εγκεφάλων ηλεκτρικής υποβοήθησης τιμονιού θα ανακληθούν 2.216 οχήματα μάρκας TOYOTA, παραγωγής από 11 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της TOYOTA HELLAS ΑΕ ο έλεγχος αυτός αφορά στην πιθανή ενεργοποίηση της προειδοποιητικής λυχνίας του EPS κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου σε οδοντωτές λωρίδες ασφαλείας των εθνικών οδών, δηλαδή εκτός ορίων του αυτοκινητοδρόμου, αν και οι συγκεκριμένες λωρίδες δεν υπάρχουν στο ελληνικό οδικό δίκτυο.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπου το οδόστρωμα έχει οδοντωτές λωρίδες ασφαλείας, υπάρχει πιθανότητα το σήμα του αισθητήρα της ηλεκτρικής υποβοήθησης τιμονιού να εκληφθεί λανθασμένα από τον
ηλεκτρονικό εγκέφαλο διαχείρισης της ηλεκτρικής υποβοήθησης, με αποτέλεσμα να σκληρύνει η περιστροφή του τιμονιού. Σε μια τέτοια δε περίπτωση, ο οδηγός θα ειδοποιηθεί άμεσα από την ενεργοποίηση της σχετικής προειδοποιητικής λυχνίας «EPS».

Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων iQ θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΤΟΥΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα για την εκτέλεση της προληπτικής αυτής ενέργειας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη

No Response to "Ανακαλούνται TOYOTA IQ και στην Ελλάδα"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics