11 Νοε 2010

Από τις Σέρρες στην Αθήνα και από εκεί σε όλο τον κόσμο

Posted By : didl
Στην πλατεία Συντάγματος διαφημίζουν αυτές τις ημέρες τα προϊόντα τους οι άνθρωποι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να κάνουν εξαγωγές των αγαθών που παράγουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Μπουγάτσα για ρεκόρ Γκίνες!

Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν οι Σερραίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπουγάτσα 22 μέτρων, με σκοπό να κάνουν γνωστή την αυθεντική σερραϊκή μπουγάτσα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το εντυπωσιακό επίτευγμά τους μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και σήμερα, δύο χρόνια μετά, το παραδοσιακό Σερραϊκό έδεσμα εξάγεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια να φθάσει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό επίτευγμά τους, αφού έκτοτε τα ρεκόρ Γκίνες διαδέχονται το ένα το άλλο. Την επόμενη κιόλας χρονιά, το 2009, κατάφεραν και έφτιαξαν τα περισσότερα μπιφτέκια από βουβαλίσιο κιμά, κερδίζονταν ένα ακόμη βραβείο Γκίνες και φέτος δημιούργησαν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο. Το βραβείο ήταν και πάλι δικό τους! Και όπως λένε … έπεται συνέχεια, αφού οι ιδέες για νέες προκλήσεις δεν σταματούν ποτέ.

Εσείς που θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικές και πάνω απ’ όλα αυθεντικές σερραϊκές γεύσεις και να γευθείτε μερικά από τα ωραιότερα και ακριβότερα βορειοελλαδίτικα κρασιά, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από την πλατεία Συντάγματος, όπου σας περιμένουν οι άνθρωποι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.

No Response to "Από τις Σέρρες στην Αθήνα και από εκεί σε όλο τον κόσμο"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics