26 Νοε 2010

Μακελειό στις φαβέλες του Ρίο με φόντο το Μουντιάλ (vid)

Posted By : pucca
Σε λουτρό αίματος εξελίχθηκε αστυνομική επιχείρηση “εκκαθάρισης” των φτωχογειτονιών του Ρίο, εν όψει του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι "οδομαχίες" μεταξύ αστυνομικών και τοπικών συμμοριών. Τριάντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, ενώ η Αστυνομία προειδοποιεί για ακόμη μεγαλύτερη σκληρότητα. Μεταξύ των νεκρών και παιδιά. (video)


Το μεσημέρι της Πέμπτης (25/11) αναπτύχθηκαν στη φαβέλα “Βίλα Κρουζέιρο”, στα βόρεια του Ρίο, στρατιωτικές δυνάμεις με έξι τεθωρακισμένα οχήματα. Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται τεθωρακισμένα από το 2007, όταν η αστυνομία δημιούργησε την ειδική μονάδα “Upps”, για να μετάσχει στον αγώνα καταπολέμησης των ναρκωτικών.
Αιτία είναι το πρόσφατο κύμα βίας που πλήττει το Ρίο, το οποίο ετοιμάζεται να βάλει τα καλά του για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες, που θα παρακολουθήσουν τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο.
“Δεν αρχίσαμε εμείς τον πόλεμο αυτόν. Κλιμακώνουμε τις προσπάθειές μας. Θα είμαστε ακόμη πιο σκληροί αύριο”, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ενρίκε ντε Λίμα Κάστρο Σαράιβα.
Από την Κυριακή έχουν συλληφθεί συνολικά 176 ύποπτοι για συμμετοχή στα δίκτυα εμπορίας ναρκωτικών. Ήδη δέκα μεγαλέμποροι ναρκωτικών έχουν μεταφερθεί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο κρατίδιο Παράνα, νοτιότερα του Ριο.
“Συγχαρητήρια,συγχαρητήρια που σκοτώσατε ένα ακόμη αθώο θύμα”, φώναξε ο πατέρας της 14χρονης Ροζάντζελα Μπαρμπόζα Αλβες, που έχασε τη ζωή της από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο ίδιο της το σπίτι στη Βίλα Κρουζέιρο.
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη όλοι οι νεκροί και δεν έχει βρεθεί ποια ακριβώς σχέση είχε ο καθένας τους με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.Οδοφράγματα και μπλόκα για τη ματαίωση της επιχείρησης
Το μεγαλύτερο μέρος της βίας συναντάται στις φτωχογειτονιές βόρεια και δυτικά του Ρίο, όπου συμμορίες ληστών στήνουν ακόμη και οδοφράγματα, για να αναγκάζουν αυτοκίνητα και λεωφορεία να σταματήσουν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα οδοφράγματα των ληστών και άλλες βίαιες ενέργειες των συμμοριών αποσκοπούν στο να ματαιωθεί η επιχείρηση “σκούπα” στις φαβέλες του Ρίο.
Τα τελευταία δύο χρόνια, δεκατρείς φαβέλες απαλλάχθηκαν από τις συμμορίες, ενώ στόχος της Αστυνομίας είναι να “ελευθερωθούν” άλλες 40 εγκαίρως για το Μουντιάλ του 2014, αριθμός που φαίνεται πολύ μικρός, μπροστά στις 1.000 φτωχογειτονιές που διαθέτει το Ρίο.

No Response to "Μακελειό στις φαβέλες του Ρίο με φόντο το Μουντιάλ (vid)"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics