26 Νοε 2010

Αποκλείουν την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης Πορτογάλοι - Ισπανοί

Posted By : pucca
Δια στόματος του Πορτογάλου κυβερνητικού εκπροσώπου, διαψεύστηκε το πρωί της Παρασκευής (26/11) δημοσίευμα της εφημερίδας “Financial Times Deutschland”, που θέλει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις περισσότερες από τις χώρες της Ευρωζώνης, να πιέζουν την κυβέρνηση της χώρας για προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. "Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο", δήλωσε και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, την οποία επίσης διεθνείς "φωνές" θέλουν να ακολουθεί τα χνάρια της Ελλάδας και προσφάτως, της Ιρλανδίας.

“Η Πορτογαλία δεν δέχεται πιέσεις από την Ευρώπη να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, ενώ σε αντίστοιχες δηλώσεις, προς την εφημερίδα Diario de Noticias, προέβη και πηγή του πρωθυπουργικού γραφείου.


Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, δήλωσε στον καταλανικό ραδιοσταθμό RAC1 ότι αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης, όπως συνέβη με την Ιρλανδία.
"Αυτοί που στοιχηματίζουν κατά της Ισπανίας θα διαψευσθούν", διαβεβαίωσε και τόνισε: "Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο".

No Response to "Αποκλείουν την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης Πορτογάλοι - Ισπανοί"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics