9 Νοε 2010

Αίτημα χάριτος υπέρ του Jim Morrison

Posted By : pucca
Περισσότερα από 40 χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του Jim Morrison για προσβολή της δημοσίας αιδούς, ο θρυλικός τραγουδιστής ενδέχεται να απαλλαγεί από την κατηγορία, χάρη στην παρέμβαση του κυβερνήτη της Florida, που θέλει να αποκαταστήσει το όνομά του.



Ο Ελληνοκύπριος Charlie Crist, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του έτους, αναμένεται να καταθέσει αίτημα χάριτος υπέρ του εκλιπόντος τραγουδιστή των Doors, ο οποίος διώχθηκε για απρεπείς πράξεις έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι.
“Ο κυβερνήτης σχεδιάζει ένα μέτρο επιείκειας. Έχει χρονικό περιθώριο να το πράξει έως τις 9 Δεκεμβρίου”, καθώς η επιτροπή χαρίτων θα συνεδριάσει εκείνην την ημέρα, τόνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη.
Ο Morrison διώχθηκε ποινικά για απρέπεια, επίδειξη, προσβολή δημοσίας αιδούς και δημόσια μέθη, την 1η Μαρτίου του 1969, μετά από συναυλία του στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε προκαλέσει από σκηνής τους θαυμαστές του.
Kατηγορήθηκε πως έδειξε τα απόκρυφα σημεία του σώματός του στους θεατές, κάτι που δεν αποδεικνύεται από τα φωτογραφικά στοιχεία, και πως προσποιήθηκε ότι έκανε στοματικό έρωτα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος.
Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε οκτάμηνη φυλάκιση, αλλά είχε ασκήσει έφεση προτού αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 1971, σε ηλικία 27 ετών.

No Response to "Αίτημα χάριτος υπέρ του Jim Morrison"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics