24 Νοε 2010

"Όλοι οι ανθρακωρύχοι είναι νεκροί" στη Νέα Ζηλανδία

Posted By : saloon
Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα η είδηση ότι μία δεύτερη έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα την περιοχή της Νέας Ζηλανδίας όπου βρίσκονται παγιδευμένοι 29 ανθρακωρύχοι. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, κανείς τους δεν έχει επιζήσει.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας προκάλεσε οργή και θρήνο στους συγγενείς τους:

«Και οι 29 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί στο υπέδαφος σε ορυχείο στη Νέα Ζηλανδία πριν πέντε ημέρες πιστεύεται ότι είναι νεκροί μετά και την δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Πάικ Ρίβερ», ανακοίνωσε η αστυνομία. Μάλιστα, αυτή η δεύτερη έκρηξη ήταν πολύ πιο ισχυρή από την πρώτη που τους παγίδευσε στα έγκατα της γης.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ουδείς επέζησε και όλοι χάθηκαν. Αυτό είναι ένα από τα πιο τραγικά πράγματα που χρειάστηκε να κάνω ως αστυνομικός», δήλωσε ο αξιωματούχος της Νεοζηλανδικής αστυνομίας Γκάρι Νόουλς.

Μεγάλη σε διάρκεια και εξαιρετικά βίαιη ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε στο ορυχείο του Pike River στη Νέα Ζηλανδία σύμφωνα με τους ειδικούς που την Τρίτη παρουσίασαν ένα βίντεο διάρκειας λίγων λεπτών από κάμερα ασφαλείας στην είσοδο του ορυχείου. Με αυτό τον τρόπου θέλησαν να εξηγήσουν στους συγγενείς των εγκλωβισμένων για ποιο λόγο είναι επικίνδυνο να ξεκινήσει μια επιχείρηση σωτηρίας.

Η έκρηξη, η οποία διήρκησε περίπου 52 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τους ειδικούς θα ήταν ισχυρότερη στο εσωτερικό του ορυχείου, στο οποίο έχουν παγιδευτεί 29 ανθρακωρύχοι.


Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που εκμεταλλεύεται το ορυχείο, η έκρηξη θα ήταν ισχυρότερη στην πηγή της.

No Response to ""Όλοι οι ανθρακωρύχοι είναι νεκροί" στη Νέα Ζηλανδία"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics