7 Νοε 2010

Μειώστε την κοιλίτσα του γραφείου

Posted By : didl



Φτάνει η δικαιολογία «δεν έχω χρόνο»

Οι περισσότεροι άνδρες που εργάζονται σε γραφείο, σιγά αλλά σταθερά αποκτούν μια κοιλίτσα που με το χρόνο μεγαλώνει όπως και η έλλειψη χρόνου. Η επιλογή ενός φαστ φουντ –ενός ταχυφαγίου- για πολλούς φαντάζει μονόδρομος αλλά για τους ειδικούς είναι απλά μια δικαιολογία.

Μερικές απλές συμβουλές για να αποφύγετε τα γεύματα απ’ έξω… Το Σάββατο φροντίστε τα γεύματα της εβδομάδας. Θα πάτε μια φορά στο σούπερ μάρκετ και θα γλιτώσετε το πήγαινε-έλα στα φαστ φουντ. Το σημαντικότερο όμως είναι –για όσους υποστηρίξουν ότι παίρνω απλά τηλέφωνο και έρχεται στο γραφείο- ότι θα έχετε πολύ καλύτερο φαγητό, άμεσα και πολύ πιο οικονομικά.

Βράστε καστανό ρύζι και χωρίστε το σε ατομικές μερίδες Επίσης και τα μακαρόνια ολικής άλεσης είναι ένα καλό συνοδευτικό. Το τάπερ δεν είναι ντεμοντέ αλλά must. Μερικά εύκολα γεύματα είναι φιλέτα σολομού, φιλέτα κοτόπουλου, βραστή γαλοπούλα. Αυτά μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι τύπου tefal από το Σαββατοκύριακο για να τα έχετε μέσα στην εβδομάδα. Οι φέτες γαλοπούλας σε συνδυασμό με μαύρο ψωμί ή φρυγανιά μπορεί να σας κόψουν την πείνα και να σας δώσουν την πολύτιμη πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός. Αν πάλι δεν το σκεφτήκατε… τότε αν παραγγείλετε από έξω, διαλέξτε ψητό κοτόπουλο σε συνδυασμό με ρύζι ή βραστά λαχανικά. Διαφορετικά, από κάποιο μαγειρείο της γειτονιάς πάρτε ένα λαδερό –όπως αρακάς, φασολάκια- που σε συνδυασμό με το (αγνό παρθένο) ελαιόλαδο κάνουν ένα διατροφικά πολύτιμο γεύμα.

Όσο για την άσκηση… είναι πια αυτονόητο πως για να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει με τη διατροφή να συνδυάσετε και άσκηση. Αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο, φροντίστε ένα διάδρομο στο σπίτι (για αερόβια άσκηση) με κάποιες –λίγες- ασκήσεις όπως κοιλιακοί, ασκήσεις με βαράκια κ.α. Δεν θα σας πάρει πάνω από 30 λεπτά τη μέρα για να έχετε μια καλή φυσική κατάσταση. Ξανασκεφτείτε το…

No Response to "Μειώστε την κοιλίτσα του γραφείου"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics