14 Νοε 2010

Απαλλαγείτε από το συνάχι χωρίς φάρμακα

Posted By : didl

Μπορεί η θερμοκρασία να μη θυμίζει ότι διανύουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όμως το κρυολόγημα που ταλαιπωρεί εσάς και τους γύρω σας , δεν σας αφήνει να το ξεχάσετε.

Επειδή λοιπόν το συνάχι σας ταλαιπωρεί εδώ και λίγες ημέρες και δεν θέλετε να πάρετε φάρμακα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αναρρώσετε πιο γρήγορα.


- Η σωματική και η ψυχική κόπωση είναι σύμμαχοι των ιών.


- Όσο περισσότερα υγρά πίνετε, όταν είστε συναχωμένοι, τόσο το καλύτερο. Oι ειδικοί συνιστούν να πίνετε ακόμη και δύο λίτρα νερό την ημέρα.


-Τα πορτοκάλια, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C (λεμόνια, γκρέιπφρουτ, μαϊντανός, σέλινο, κουνουπίδι), ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, προφυλάσσουν από τις ιώσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων.

- Oι σούπες με κοτόπουλο ή μοσχάρι είναι ιδανική επιλογή για το συνάχι , επειδή συνδυάζουν την απαραίτητη λήψη υγρών με την πρόσληψη πρωτεϊνών από το κρέας ή το κοτόπουλο.


- Oι εισπνοές ατμού πάνω από μια λεκάνη με καυτό νερό συμβάλλουν στη ρευστοποίηση και την αποβολή των εκκρίσεων. Oι εισπνοές είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικές το βράδυ, επειδή βοηθούν τον ύπνο, που κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος είναι δύσκολος.


- Εάν, εκτός από το συνάχι, έχετε και πονόλαιμο, τότε μπορείτε να κάνετε τρεις φορές την ημέρα γαργάρες με ροδόνερο, αλατόνερο ή χαμομήλι, τα οποία δρουν αντισηπτικά.

No Response to "Απαλλαγείτε από το συνάχι χωρίς φάρμακα"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics