16 Νοε 2010

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Posted By : saloon



Λευκή Ορχιδέα

Κατηγορία
: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Οικονόμου Καίτη
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Ημερ/νία έκδοσης: 2010
Αριθμός σελίδων: 571


Ήθελα να σου πάρω ένα ρολόι για να θυμάσαι κάθε ώρα και λεπτό πόσο σ' αγαπώ". Ο Μάρκος έσυρε το δάχτυλό του στην πλατινένια αλυσίδα. "Στο ρολόι αυτό βρίσκεται όλη η αγάπη μου - όλη, ακούς;"

Σε μια ονειρική παραλία ανθίζουν το καλοκαίρι οι λευκές ορχιδέες της άμμου. Και στο εύφορο κτήμα δίπλα στην ακτή μεγαλώνουν τέσσερις αχώριστοι φίλοι: ο Νικηφόρος και η Έλλη, δίδυμα αδέλφια, παιδιά του κτηματία, η Φιλιώ, κόρη του θυρωρού του κτήματος κι ο Αντώνης, γιος ενός φτωχού ψαρά. Οι ακατάλυτοι δεσμοί που τους ένωσαν από τα παιδικά τους χρόνια τους συνοδεύουν στα πρώτα εφηβικά σκιρτήματα, αλλά και ως ενήλικους, όταν η Έλλη αποφασίζει να θυσιάσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της για να διασφαλίσει το μέλλον του αδελφού της, ενώ η Φιλιώ υποφέρει βουβά από τον χωρίς ανταπόδοση έρωτά της για τον Νικηφόρο.

Αμείλικτα παιχνίδια της μοίρας και ραδιουργίες αδίστακτων ανθρώπων οδηγούν σε χωρισμούς, προδοσίες και ατυχήματα με τραγικές συνέπειες, ωστόσο, σε κάθε σκληρή δοκιμασία υπάρχει πάντα ένα ανεκτίμητο στήριγμα: η αγάπη σε όλες τις μορφές της - ερωτική, αδελφική, φιλική, μητρική.

Γιατί η αληθινή αγάπη είναι σαν τη λευκή ορχιδέα: ριζωμένη γερά στην άμμο, αψηφά τα κατασροφικά στοιχεία της φύσης και τα αδέξια ποδοπατήματα των ανθρώπων κι ανθίζει ξανά με το πρώτο φιλί της άνοιξης.







Το Τελευταίο Τσιγάρο

Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Μαντά Λένα
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Ημερ/νία έκδοσης
: 2010
Αριθμός σελίδων: 576



Όλη η ζωή του Μιχάλη… ένα τελευταίο τσιγάρο. Ένα τελευταίο τσιγάρο, προτού πάρει την απόφαση να παντρευτεί τη γυναίκα που αγάπησε κι ας ήταν τόσο νέος. Ένα τελευταίο τσιγάρο, προτού στραφεί σε ένα ριψοκίνδυνο επαγγελματικό βήμα, που τον εκτόξευσε στην κορυφή για να τον ρίξει σ' έναν γκρεμό δίχως τέλος. Ένα τελευταίο τσιγάρο, για να μην πηδήξει στο κενό, όταν η ζωή του, η δουλειά του, τα όνειρα και ο έρωτας έγιναν στάχτες και αποτσίγαρα… Και ένα τελευταίο τσιγάρο, όταν μπροστά του ορθώθηκε η απειλή μιας ύπουλης ασθένειας και η κόρη του βούλιαξε στο σκοτάδι της - η νευρική ανορεξία άρχισε να κεντά βασανιστικά τις μέρες της, αλλά ο Μιχάλης ήταν αποφασισμένος να μη γίνει και το παιδί του στάχτη στην πυρά της. Δίπλα του, η Μαρκέλλα, φύλακας άγγελος της ζωής του και μια πραγματική φίλη που μόνο στα βιβλία συναντάει κανείς… Ή μήπως όχι;







Το Νησί


Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΞΕΝΗ
Συγγραφέας: Hislop Victoria
Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ
Ημερ/νία έκδοσης
: 2007
Αριθμός σελίδων: 500

Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ' ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ' αυτήν θα μάθει την αλήθεια.

Έκπληκτη η Αλέξις, ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας - την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη...







Μερσέντες Χιλ

Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Δημουλίδου Χρυσηίδα
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Ημερ/νία έκδοσης: 2010
Αριθμός σελίδων: 495



Η Μερσέντες Χιλ, μια νεαρή και πάμφτωχη κοπέλα, γίνεται η διασημότερη ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου στην Αμερική του 1930. Η απαράμιλλη ομορφιά και το ταλέντο της αφήνουν άναυδο όποιον την αντικρίζει. Κι εκείνη, σαν βασίλισσα, απολαμβάνει απ' το θρόνο της όλα όσα της προσφέρουν τα νιάτα της. Οι άνδρες την ερωτεύονται με πάθος, απλώνοντας την καρδιά τους και τις περιουσίες τους στα πόδια της. Η δική της καρδιά όμως είναι δοσμένη μόνο στην καριέρα της. Μέχρι που ένας άνδρας ξυπνάει για πρώτη φορά μέσα της έναν πρωτόγνωρο έρωτα…

Και μια μέρα η Μερσέντες, διαπιστώνοντας ότι η ανελέητη φθορά του χρόνου στραγγίζει όχι μόνο την ομορφιά αλλά και την υγεία της, εξαφανίζεται χωρίς το παραμικρό ίχνος, αφήνοντας πίσω της τον άνδρα της, παραγωγό κινηματογράφου, και τη μικρή της κόρη. Οι περισσότεροι τη θεωρούν νεκρή.

Χρόνια μετά, γερασμένη και ξεχασμένη, δεν ελπίζει πια σε τίποτε και σε κανέναν. Ώσπου μια παράξενη γυναίκα τής υπόσχεται αυτό που δεν μπορεί να κάνει κανείς, ακόμη και ο Θεός. Και η Μερσέντες δέχεται να παίξει το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι της μοίρας. Θέλει να πάψει να πονά, θέλει να ερωτευτεί, να ξαναγίνει βασίλισσα στον παλιό θρόνο της. Θέλει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου έρχεται αυτή τη φορά με ένα δυνατό ερωτικό, μεταφυσικό θρίλερ που θα σας καθηλώσει.






Ελένη η Πόρνη

Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Νικολάου Αννίτα Α.
Ημερ/νία έκδοσης: 2007
Αριθμός σελίδων: 301


"Υπάρχουν δύο ειδών πόρνες, έλεγε η πουτάνα η Ελένη. Οι πόρνες στο σώμα και οι πόρνες στην ψυχή. Το δεύτερο είδος είναι το χειρότερο. Γιατί αυτές είναι που μπορούνε να σου κάνουν το μεγαλύτερο κακό. Το σώμα μου το βρώμισα. Την ψυχή μου ποτέ. Κυλίστηκα στην πιο βαθιά κόλαση της σάρκας, αλλά η ψυχή μου ήτανε έξω και πέρα απ' αυτήν την βρωμιά και την κατρακύλα. Πέρασαν πολλοί άντρες από το κορμί μου. Έβγαζαν απάνω του όλα τους τ' απωθημένα. Πολλές φορές νόμιζα πως θα το ξέσκιζαν. Με τόση βία και πάθος μ' έπαιρναν. Και γινόμουν παιχνιδάκι στα χέρια τους που με πασαράνε σαν μπάλα ο ένας στον άλλο χωρίς συμπόνια, οίκτο, έλεος. Περνούσα χιλιάδες φορές από τη Σκύλα στη Χάρυβδη που με ρούφαγε και με ξέρναγε σε χέρια χυδαία κι ανελέητα. Και κάθε φορά που ένας άντρας σηκωνόταν από πάνω μου, ένιωθα κι ένα μέρος της ψυχής μου να νεκρώνεται. Τόσο, που έφτασα στο σημείο ν' αναρωτιέμαι: Μου έχει μείνει άραγε καθόλου ψυχή ή έχει πεθάνει; Θεέ μου, που είναι η ψυχή μου; ούρλιαζα μές την ερημιά και την απόγνωση μου. Που είναι η ψυχή μου; Θέλω πίσω την ψυχή μου. Δεν είναι κανείς για να μ' ακούσει;" Η απίστευτα συγκλονιστική ιστορία της ιερόδουλης Ελένης Ευαγγέλου έτσι όπως μου την αφηγήθηκε, βγαλμένη μέσα από τα μυστικά που κρύβονται στο βούρκο της πορνείας και τους οίκους ανοχής.







Μεσημβρινή Παράσταση

Κατηγορία
: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Πολυδώρου Άντρη
Ημερ/νία έκδοσης: 2008
Αριθμός σελίδων: 678


Ένα νεαρό κορίτσι κάνει όνειρα, βάζει ψηλούς στόχους. Στην πορεία εκπλήρωσης αυτών, χάνει τον έλεγχο και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Οι δικές της επιλογές πυροδοτούν μια εκρηκτική αντίδραση από τους συγχωριανούς της. Η ηθική τους υπόσταση θίγεται βαθιά και θεωρούν καθήκον τους να ξεπλύνουν την ντροπή.

Μια οικογένεια μάχεται καθημερινά, με νύχια και δόντια, να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια και αγάπη την αρρώστια του παιδιού της. Τι γίνεται όμως, όταν η μάνα καλείται να κάνει φόνο; Τι γίνεται, όταν η ίδια πιστεύει πως είναι απόλυτη ανάγκη να φτάσει στα άκρα;

Οι δυο ιστορίες συναντώνται μόνο μια φορά, ικανή όμως να βάψει την πορεία τους.







Υψίσυχνος Ληθαργος

Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Πολυδώρου Άντρη
Εκδότης: ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ
Ημερ/νία έκδοσης
: 2006
Αριθμός σελίδων: 670


Υπάρχει άραγε κανείς που να καθορίζει τα όρια μιας φρικαλέας πράξης, όταν κι ο ίδιος στη συγκεκριμένη περίπτωση πιθανόν να έπραττε το ίδιο;

Τότε, δεν υπήρχε χρόνος παρά μόνο για καθαρό αγώνα επιβίωσης. Τότε, οι φτωχές οικογένειες έστελναν τα κορίτσια τους σε πλούσιες οικογένειες στις πόλεις σαν ψυχοκόρες. Η πικρή αλήθεια όμως ήταν άλλη. Λίγες περνούσαν υποφερτά κι ελάχιστες καλά. Οι περισσότερες ζούσαν σαν δουλικά με καμιά προοπτική καλυτέρευσης.

Εκμεταλλεύτηκαν την Βαρβάρα, την έκαναν κουρέλι και την πέταξαν, μόλις δεκαέξι χρονών. Κρύβει τα παθήματα της, ορθώνεται και συναντά τον έρωτα. Όμως η χαρά της κράτησε μια στιγμή και μετά την κατάπιε η θάλασσα.

Τον ίδιο δρόμο παίρνει κι η αδελφή της Βασιλική, για να αποκοπεί από κάθε παλή χαρά νέας κοπέλας. Ζητά εκδίκηση, θέλει να σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια όλους όσους θεωρεί υπαίτιους της καταστροφής της ζωής της. Το κρίμα στην ψυχή της, αναλαμβάνει να σηκώσει η Μαρτού, η μάνα των δύο κοριτσιών, όταν επιτέλους ξυπνά από τον υψίσυχνο λήθαργο της.








Εκτός Ρεπερτορίου


Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Κρίγκος Φάνης
Ημερ/νία έκδοσης: 2009
Αριθμός σελίδων: 139


Κάτι βραδιές ραδιοφώνου
η μοναξιά του μικροφώνου
φεύγει σαν σφαίρα
από πιστόλι δολοφόνου
σκέψεις φευγάτου παραπόνου
λόγια τ' αέρα.
Εις ηχεία, εις ηχεία.

Όποια κι αν έχω εξουσία
είναι ψευδαίσθηση χαμένη.
Ησυχία, ησυχία.
Η πιο συχνή λογοκρισία
Βγαίνει στα χείλη μου και μένει.

Κάτι βραδιές ραδιοφώνου
το συνοθλύεμα του πόνου
από τη μέρα
ηχεί στα ύστερα του χρόνου
στα ντεσιμπέλ του μεγαφώνου
πέρα ως πέρα...








Προσωπικές Στιγμές

Κατηγορία
: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Ευσταθίου Ευαγγελία
Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ


Η Νίνα Μάνεση είναι ένα κορίτσι που αναζητά τη χαμένη του αθωότητα και το όνειρο κατασκευάζοντας αγγέλους. Όλη της η ζωή είναι ένας λαβύρινθος από ψέματα κι επικίνδυνες ακροβασίες ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, την οργή και την ελπίδα.

Ο Αντόνιο Ντρέιζεν, πλούσιος, διάσημος και πανίσχυρος πια, δεν ξεχνά πως η ζωή του θα μπορούσε να ήταν γεμάτη αγάπη, αν κάποιος δεν του στερούσε τον άνθρωπο του λάτρευε.

Ο έρωτας μοιάζει ανίσχυρος μπροστά στα πάθη του παρελθόντος.








Το χαμένο σύμβολο

Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΞΕΝΗ
Συγγραφέας: Brown Dan
Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ
Ημερ/νία έκδοσης: 2009
Αριθμός σελίδων: 669


Στη συγκλονιστική συνέχεια του παγκόσμιου εκδοτικού φαινομένου Κώδικας Da Vinci, ο Νταν Μπράουν αποδεικνύει για μία ακόμα φορά για ποιο λόγο είναι ο δημοφιλέστερος συγγραφέας μυθιστορημάτων μυστηρίου στον κόσμο. Το έργο Το Χαμένο Σύμβολο είναι ένα αφηγηματικό αριστούργημα, μια θανάσιμη διαδρομή μέσα από ένα λαβύρινθο υπαρκτών κωδικών, μυστικών και άγνωστων αληθειών... με την πλοκή να εξελίσσεται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του πιο τρομακτικού αντίπαλου που έχει πλάσει μέχρι σήμερα ο Νταν Μπράουν. Με φόντο κρυφούς θαλάμους, στοές και ναούς της Ουάσινγκτον, το βιβλίο Το Χαμένο Σύμβολο εκτυλίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, οδηγώντας σε μια ασύλληπτη κορύφωση. Καθώς ανοίγει η αυλαία του μυθιστορήματος, ο Ρόμπερτ Λάνγκτον, καθηγητής συμβολογίας στο Χάρβαρντ, καλείται απρόσμενα να δώσει μια βραδινή διάλεξη στο κτίριο του αμερικανικού Καπιτωλίου. Μέσα σε διάστημα ελάχιστων λεπτών από την άφιξη του όμως, η βραδιά παίρνει αλλόκοτη τροπή. Ένα μυστηριώδες αντικείμενο, περιτέχνα κωδικοποιημένο, ανακαλύπτεται στο κτίριο του Καπιτωλίου. Ο Λάνγκτον αντιλαμβάνεται ότι το αντικείμενο είναι μια πανάρχαιη πρόσκληση... ένα μήνυμα που προορίζεται να αποκαλύψει στον αποδέκτη του τα χαμένα μυστικά της σοφίας του αποκρυφισμού.








Αρκτικός Κύκλος

Κατηγορία
: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΞΕΝΗ
Συγγραφέας: Brown Dan
Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ
Ημερ/νία έκδοσης
: 2005
Αριθμός σελίδων: 644


Ένας μετεωρίτης που κρύβει κάποιο αρχέγονο μυστικό. Μια συνωμοσία εκπληκτικής σύλληψης. Επιστήμονες, που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την αλήθεια. Ποιοι εμπλέκονται; Ποια είναι τα πιθανά οφέλη; Είναι αναμεμειγμένος ο Λευκός Οίκος; Μια ευφυέστατη, απρόβλεπτη περιπέτεια που ξετυλίγεται με απόλυτα πειστικό τρόπο και αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα. Έρωτας, μυστήριο και πολιτική συνωμοσία συμπλέκονται σε μια ιστορία κατασκοπίας, στρατιωτικών μυστικών και επιστημονικών ευρημάτων, σχηματίζοντας το τέλειο αμάλγαμα δράσης και ίντριγκας. Όταν ένας δορυφόρος της NASA ανακαλύπτει ένα μετεωρίτη με ίχνη εξωγίηνης ζωής θαμμένο βαθιά στους πάγους της Αρκτικής, η διαστημική υπηρεσία, η οποία έχει περιέλθει σε δεινή θέση από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες των διαστημικών προγραμμάτων της, κάνει λόγο για την ανακάλυψη του αιώνα. Το εύρημα αυτό έχει βαθύτατες προεκτάσεις τόσο για το μέλλον της NASA όσο και για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Προκειμένου νε επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα της ανακάλυψης, ο Λευκός Οίκος ζητά την βοήθεια της αναλύτριας πληροφοριών Ρέιτσελ Σέξτον, κόρης του πολιτικού αντιπάλου του Προέδρου και πολέμιου της NASA. Με μιά ομάδα ειδικών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο χαρισματικός ωκεανογράφος Μάικλ Τόλαντ, η Ρέιτσελ ταξιδεύει στην Αρκτική και ανακαλύπτει ότι η όλη υπόθεση δεν είναι άλλο από την κορύφωση μιας τεράστιας συνωμοσίας που απειλεί να ανατρέψει επιστημονικά και πολιτικά δεδομένα. Όμως πριν προλάβει να ειδοποιήσει το Λευκό Οίκο, δέχεται, όπως και η υπόλοιπη ομάδα, την επίθεση μιας μυστηριώδους ομάδας αδίστακτων δολοφόνων. Παλέυοντας για την ζωή τους στο αφιλόξενο αρκτικό τοπίο, αντιμετωπίζοντας ακραίους κινδύνους, ξετυλίγουν σιγά σιγά το κουβάρι αυτής της απίστευτης πλεκτάνης. Η πραγματικότητα, όπως θα διαπιστώσουν, συχνά ξεπερνά και την πιο τολμηρή φαντασία.







Η Τελευταία Μαύρη Γάτα

Κατηγορία
: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Συγγραφέας: Τριβιζάς Ευγένιος
Εκδότης: ΕΛΛΗΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Η τελευταία μαύρη γάτα είναι το εκατοστό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο αποτελεί παράλληλα και το πρώτο του μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους.

Σε ένα μακρινό νησί, τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δυο απάνθρωπους τρόπους. Σε λίγο έχουν σχεδόν επιτύχει το σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα απομένει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Ο συγγραφέας πλάθει ένα μυθικό αλλά και πειστικό κόσμο, με σκοτεινές δολοπλοκίες, εμφύλιες διαμάχες, διαψευσμένες προσδοκίες, ανελέητα κυνηγητά και σπαρταριστούς χαρακτήρες.

Η Τελευταία Μαύρη Γάτα καταφέρεται εναντίον του ρατσισμού, της προκατάληψης και της δεισιδαιμονίας

No Response to "ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics