10 Νοε 2010

Ο στρατός παχαίνει!

Posted By : pucca
Μελέτη που διεξάχθηκε σε στρατιώτες, καταδεικνύει ότι υπάρχει αύξηση του σωματικού βάρους, του λίπους, της χοληστερίνης και της γλυκόζης στον οργανισμό τους, μετά από ένα χρόνο παραμονής τους, στο στράτευμα.

Η μελέτη, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ αφορούσε 165 νεοσύλλεκτους στρατιώτες, που υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, το 2009.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης μελέτης, αξιολογήθηκαν τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και το λιπιδαιμικό προφίλ των στρατιωτών αυτών, στην έναρξη της θητείας τους και μετά από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, μετά από ένα χρόνο θητείας, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση σε όλα τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του δείγματος των στρατιωτών.

Οι υπεύθυνοι επιστήμονες της μελέτης, επισημαίνουν, ότι τα αίτια αυτών των μεταβολών θα πρέπει να αναζητηθούν στην αλλαγή του τρόπου ζωής, που συνεπάγεται η στρατιωτική θητεία, όπως στις αλλαγές της φυσικής δραστηριότητας, των διατροφικών συνηθειών, και της ψυχολογικής κατάστασης των νέων στρατιωτών. 

No Response to "Ο στρατός παχαίνει!"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics