11 Δεκ 2010

Τέλος στην κακοσμία του στόματος

Posted By : didl

Επισκέπτεστε τον οδοντίατρο τόσο συχνά όσο και τη μαμά σας. Και η φαρμακοποιός κάτω από το σπίτι σας σάς έχει αναγορεύσει σε έναν από τους καλύτερους πελάτες της, αφού αγοράζετε όποιο καινούργιο προϊόν κυκλοφορεί για την κακοσμία του στόματος. Αφού τα έχετε δοκιμάσει όλα, κάντε και μια δοκιμή με σπιτικά… μαντζούνια.


-Ντομάτες: Δύο ή τρεις ντομάτες την ημέρα μπορεί να καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος. Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στις θειούχες ουσίες που παράγουν τα στοματικά βακτήρια. Οι ντομάτες περιέχουν ουσίες γνωστές ως ιονόνες, οι οποίες πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν τη μυρωδιά των θειούχων ενώσεων και έτσι την κακοσμία του στόματος.


-Γιαούρτι: Ένα γιαούρτι με προβιοτικά την ημέρα μπορεί να μειώσει την κακοσμία, εξουδετερώνοντας τα μικρόβια που παράγουν τις θειούχες ενώσεις στο στόμα.


-Καρότα: Αν νομίζετε ότι το στόμα σας μυρίζει, μασουλήστε λίγο ωμό καρώτο. Η κακοσμία οφείλεται συχνά σε υπολείμματα τροφίμων που αποσυντίθενται κολλημένα ανάμεσα στα δόντια. Όταν μασάμε, διεγείρεται η παραγωγή σάλιου, το οποίο «ξεπλένει» τα μόρια των τροφίμων. Επιπλέον, οι ίνες του καρώτου δρουν ως οδοντόβουρτσα στα δόντια και στα ούλα.

No Response to "Τέλος στην κακοσμία του στόματος"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics