10 Δεκ 2010

Παράλυτος πίθηκος ξαναπερπάτησε με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

Posted By : didl
Ομάδα Ιαπώνων ερευνητών ανακοίνωσε σήμερα, ότι πίθηκος, που είχε μείνει παράλυτος από κάκωση μπόρεσε να χρησιμοποιήσει και πάλι τα μέλη του, χάρη στην έγχυση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων (iPS).


Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Χιντεγιούκι Οκάνο του Πανεπιστημίου του Κέιο, διοχέτευσαν τα βλαστοκύτταρα στον πίθηκο, εννέα ημέρες μετά τον τραυματισμό του.



«Σε διάστημα έξι εβδομάδων, ξαναβρήκε την ικανότητά του να πηδά σχεδόν κανονικά. Η δύναμη της λαβής επίσης επανήλθε στα μπροστινά του μέλη κατά 80%», επεσήμανε ο επιστήμονας.


Τα βλαστοκύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν, δημιουργήθηκαν με την εμφύτευση τεσσάρων τύπων γονιδίων στα κύτταρα ανθρώπινου δέρματος για να αναπρογραμματισθούν.



«Πραγματοποιούμε πειράματα με τη πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε πιο ασφαλή και καλύτερα ποιοτικά κύτταρα, ώστε κάποια μέρα να γίνουν δυνατές κλινικές μελέτες επί ανθρώπων», δήλωσε ο καθηγητής Οκάνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα την μοριακή βιολογία στο Κόμπε.


Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών δεν βρίσκονται ακόμη σε ικανοποιητικό σημείο, ώστε να επιτρέψουν την ιατρική εφαρμογή. Χρειάζεται η επαλήθευση των κινδύνων, η ανάπτυξη τεχνικών και η δημιουργία θεραπευτικών αγωγών.

No Response to "Παράλυτος πίθηκος ξαναπερπάτησε με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics