24 Νοε 2010

Πεντάγωνο εν δράσει για το μυστικό του ιπτάμενου φιδιού (vid)

Posted By : pucca
Στη χρηματοδότηση ερευνών προκειμένου να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα φίδια του δάσους διανύουν πετώντας μεγάλες αποστάσεις έχει στραφεί το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.


Τα "ιπτάμενα φίδια" του γένους Chrysopelea πηδούν από δέντρα ακόμα και από ύψος 60 μέτρων και, όταν αποκτήσουν ταχύτητα, αρχίζουν να ελίσσονται στον αέρα για να προσγειωθούν έως και 230 μέτρα μακριά. Η πτήση που καταγράφεται σε βίντεο ερευνητών μοιάζει να παραβιάζει τους νόμους της φυσικής χάρη σε μία τεχνική που δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητή, με τα ερπετά να έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να στρίβουν στον αέρα.
Στην πραγματικότητα, τα πέντε είδη του γένους Chrysopelea αξιοποιούν την οφιοειδή τους κίνηση για να δημιουργήσουν με το σώμα τους ένα αποδοτικό αεροδυναμικό σύστημα.
«Βασικά, γίνονται ένα μεγάλο, μακρύ φτερό» εξηγεί στη Washington Post ο Τζον Σότσα του Virginia Tech (Πολυτεχνικό Ινστιτούτο και Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια), ο οποίος χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο.
«Το φίδι είναι πολύ δραστήριο στον αέρα. Μπορεί να το φανταστεί κανείς να αποτελείται από πολλαπλά τμήματα που λειτουργούν ως πολλαπλές πτέρυγες. Το ηγούμενο άκρο γίνεται η ρυμούλκα, και μετά η ρυμούλκα γίνεται το ηγούμενο άκρο» σημειώνει.
Βέβαια, παραμένει ακόμα άγνωστο το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό το μυστικό του ιπτάμενου φιδιού.
Τα πρώτα ταξίδια του Τζον Σότσα στην Ασία χρηματοδοτήθηκαν από το National Geographic Society. Ωστόσο, η τελευταία δημοσίευση όμως αναφέρει ως χρηματοδότη την DARPA. Πρόκειται για την Υπηρεσία Αμυντικών Προγραμμάτων Προηγμένης Έρευνας που χρηματοδοτεί και αναπτύσσει νέες αμυντικές τεχνολογίες.
Η DARPA στο παρελθόν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός σκάφους που θα συνδυάζει το αεροπλάνο με το υποβρύχιο, καθώς και για τη δημιουργία ενός όπλου "τεχνητού παγετού".


Gliding snake

No Response to "Πεντάγωνο εν δράσει για το μυστικό του ιπτάμενου φιδιού (vid)"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics