30 Νοε 2010

Ο Στέλιος Κούλογλου ανοίγει το φάκελο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (trailer).

Posted By : pucca
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Στέλιος Κούλογλου και το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα ανοίγουν την υπόθεση και περιγράφουν το χρονικό μιας… προαναγγελθείσας δολοφονίας. Το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, σε ένα συμπόσιο ψυχοθεραπευτών για τα προβλήματα της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας το μήνυμα ήταν σαφές: Η κοινωνικοπολιτική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτο πως, κάποια στιγμή, θα ξέσπαγε με απρόβλεπτες συνέπειες. Λίγες ώρες αργότερα, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στην περιοχή των Εξαρχείων από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη τη χώρα. Δείτε το αποκαλυπτικό trailer.

Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» επιστρέφει, στα γεγονότα εκείνων των ημερών που περιλαμβάνει, τα πολιτικά παρασκήνια και τον στρατιωτικό Νόμο που συζητήθηκε ως λύση στις κυβερνητικές συσκέψεις, τις προσπάθειες συγκάλυψης της στυγερής δολοφονίας, τις εξελίξεις στη δίκη που κατέληξε στην τιμωρία των φυσικών αυτουργών και τα σοβαρά ερωτηματικά που υπάρχουν για τα κίνητρα των τελευταίων. Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπουργός Δημόσιας Τάξης εκείνη τη νύχτα, αποκαλύπτει ότι είχε δεχθεί προτάσεις για την επιβολή στρατιωτικού νόμου! Οι ίδιοι βέβαια κατάλαβαν ότι αυτό ήταν αδύνατον να συμβεί. Και το κατάλαβαν από τις οργισμένες αντιδράσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και ειδικά του τότε Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Δ. Γράψα.

Ήταν η «κακή στιγμή» ή προσχεδιασμένο έγκλημα; Βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. «Βλέπω, λοιπόν, τους δύο αστυνομικούς να… να έρχονται πεζοί… Ξαφνιάστηκα… Πλησιάσανε τον πεζόδρομο, προκαλέσανε όποιον ήταν από την άλλη μεριά, έντονα, βγάλανε και οι δύο τα όπλα τους, πήρανε θέση βολής και πυροβολήσανε», αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας.

Στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα θα προβληθεί επίσης, για πρώτη φορά, ολόκληρο το βίντεο της δολοφονίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του Αλέξη, και την πραγματικότητα που καιροφυλακτεί, έτοιμη να «ξυπνήσει» το φάντασμα του Δεκέμβρη του 2008.

Για το χθες και το σήμερα του Δεκέμβρη του 2008, μιλούν επίσης, ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας, ο τότε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καραχάλιος, ο κ. Στέφανος Μάνος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου.
ΡΧΣ: Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, 2 χρόνια μετά...
Ανέβηκε από tvxorissinora.

No Response to "Ο Στέλιος Κούλογλου ανοίγει το φάκελο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (trailer)."

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics