10 Νοε 2010

Tρικ 5 αισθήσεων για κόψιμο τσιγάρου!

Posted By : pucca


5 αισθήσεων τρικ για κόψιμο τσιγάρου! Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να απαλλαγούν από την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια, που δεν είναι μόνο βλαβερή για την υγεία μας αλλά και για την ομορφιά.
5 εναλλακτικές μέθοδοι που βασίζονται στις πέντε αισθήσεις προτείνονται για διακοπή καπνίσματος απλά και έξυπνα!


Με την όσφρηση
Μέντα και βανίλια. Κάθε φορά που νιώθετε επιθυμία να καπνίσετε, ψεκάστε στον χώρο δυο-τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή βανίλιας. Τα αρώματα αυτά διεγείρουν την όσφρηση, η οποία επηρεάζει την ψυχική διάθεση. Το άρωμα βανίλιας φέρνει στο μυαλό την ύπαιθρο και την επιθυμία να πάρουμε μια βαθιά ανάσα. Ενώ το άρωμα βανίλιας διεγείρει την παραγωγή ενδορφίνης στον οργανισμό, ουσία που ρυθμίζει το αίσθημα ευεξίας. Θα νιώσετε πιο ήρεμη και θα είναι πιο εύκολο να αντισταθείτε στον πειρασμό.


Με την ακοή
Μότσαρτ αντί για τσιγάρο. Μπορείτε να απολαύσετε μια συμφωνία του Μότσαρτ ή μουσική διαλογισμού που ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Οι ήχοι αυτοί επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, και ευνοούν το αίσθημα της ευεξίας. Επίσης αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης, ορμόνη της ηρεμίας και φυσικό αντικαταθλιπτικό που δρα ενάντια στην επιθυμία για τσιγάρο.
Με τη γεύση
Τρώτε σαν γευσιγνώστες. Για να καταπολεμήσετε την επιθυμία για τσιγάρο, αφιερώστε χρόνο στην ετοιμασία ενός ειδικού πιάτου. Όση περισσότερη σχολαστικότητα απαιτεί, τόσο θα σας βοηθήσει να νικήσετε την επιθυμία. Κόψτε σε κυβάκια μια φέτα πεπόνι και πασπαλίστε την με καβουρντισμένα αμύγδαλα. Αν προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, φτιάξτε ρολά αντζούγιας που θα γεμίσετε με κάππαρη.


Mε την αφή
Δοκιμάστε τη γλυκόριζα. Ολοι οι καπνιστές ξέρουν ότι η αίσθηση του τσιγάρου ανάμεσα στα δάχτυλα είναι μια τελετουργία. Μπορείτε όμως να ξεγελάσετε τον εαυτό σας, κρατώντας στα χέρια σας ένα ραβδάκι γλυκόριζας, το οποίο μπορείτε να γεύεστε κάθε τόσο.


Με την όραση
Όλα στο κίτρινο. Το κίτρινο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα. Σύμφωνα με τη χρωματοθεραπεία, τα χρώματα εκπέμπουν μια ηλεκτρομαγνητική δόνηση σε μια συχνότητα που εναρμονίζεται με το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ενέργειά του. Επιπλέον επιδρούν τον εγκέφαλο, επηρεάζοντας τη διάθεσή μας.
 

Για να μην παχύνετε, αρκεί να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές. Οποιος κόβει το τσιγάρο συνήθως παίρνει μερικά κιλά. Για να το αποφύγετε φροντίστε να περπατάτε για είκοσι λεπτά την ημέρα με γρήγορο βήμα, και ελαττώστε τις θερμίδες τρώγοντας 50 γραμ. λιγότερο ζυμαρικά, ψωμί ή τυρί ή δυο κουταλιές ελαιόλαδο.

                 

                                                           



                                                                                             Πηγή: http://www.alithia.com.cy/...

No Response to "Tρικ 5 αισθήσεων για κόψιμο τσιγάρου!"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics