30 Νοε 2010

Βάλτε στη διατροφή σας τις super τροφές

Posted By : didl
Κάποιες φορές νιώθουμε τις δυνάμεις μας να βρίσκονται στο ναδίρ. Και αν πρέπει ανακτήσουμε αμέσως τις δυνάμεις μας υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Οι super αυτές τροφές βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί καλύτερα.


Η βιταμίνη Β είναι μία ασπίδα κατά του στρες. Διατηρεί την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των ματιών και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει ακόμη και στον καλό ύπνο. Οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β είναι ο βασιλικός πολτός, η γύρη, η αλόη βέρα και η μαγιά μπύρας.


Τα αντιοξειδωτικά είναι ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σκοτώνουν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στο σώμα εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος, του στρες, του καπνίσματος, της κακής διατροφής και των χημικών που περιέχονται στις τροφές. Αντιοξειδωτικά συστατικά περιέχουν τα καρύδια, το πράσινο τσάι, το πορτοκάλι, το σπανάκι, οι σταφίδες, το μπρόκολο, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, οι κόκκινες πιπεριές και οι ντομάτες.


Υπάρχουν και οι super τροφές οι οποίες βοηθούν γενικότερα την ανάταση του οργανισμού. Κάποιες από αυτές είναι το ελαιόλαδο, το πρόβειο γιαούρτι, το σκόρδο, τα καρότα, ο σολομός, η σαρδέλα, τα καρύδια, το μπρόκολο, το πλιγούρι και τα μήλα.


No Response to "Βάλτε στη διατροφή σας τις super τροφές"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics