20 Νοε 2010

Παρατεταμένη καλοκαιρία λόγω κλιματικών αλλαγών

Posted By : didl

Οι ανοιξιάτικες και ηλιόλουστες ημέρες στα μέσα του Νοεμβρίου έχουν κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πότε θα μας επισκεφθεί φέτος ο χειμώνας. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι πρωτοφανείς για την Ελλάδα, που πέρασε πέρυσι σχεδόν ανοιξιάτικα Χριστούγεννα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται δύο βαθμούς υψηλότερα από το κανονικό για την εποχή επίπεδο και δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ημέρες.

Παράξενες διαθέσεις θα έχει ο καιρός και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χαμηλότερες του κανονικού θα είναι οι θερμοκρασίες στη Δυτική Ευρώπη από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο. Αντίθετα, στη Σκανδιναβία και την Ανατολική Ευρώπη, οι θερµοκρασίες θα είναι υψηλότερες από το συνηθισμένο.

Όσον αφορά στη Νότια Ευρώπη, η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει: για τον Νοέµβριο πιο χαµηλές θερµοκρασίες από το κανονικό, εκτός από τα ανατολικά. Για τον Δεκέµβριο υψηλότερες θερµοκρασίες από το σύνηθες για την εποχή, εκτός από τα δυτικά. Για τον Ιανουάριο υψηλότερες θερµοκρασίες από τη µέση τιµή. Μία ακόμη επίπτωση των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη καταγράφει νέα έρευνα στην οποία αναφέρεται ότι οι χειμώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο και ειδικά στην Ευρώπη θα είναι ολοένα και πιο ψυχροί.

Σύμφωνα με ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνών Κλιματικών Επιπτώσεων Ρotsdam στη Γερμανία, η συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων στις αρκτικές περιοχές προκαλεί μια αλυσιδωτή ατμοσφαιρική αντίδραση, τελικό αποτέλεσμα της οποίας είναι να αυξάνεται το ψύχος κατά τη χειμερινή περίοδο στις περιοχές του Βορείου Ημισφαιρίου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρώπη έχει γνωρίσει σφοδρούς χειμώνες, γεγονός που, σύμφωνα με τους Γερμανούς επιστήμονες, είναι προάγγελος μια εποχής όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες το χειμώνα στη Γηραιά Ήπειρο θα είναι σύνηθες φαινόμενο.

No Response to "Παρατεταμένη καλοκαιρία λόγω κλιματικών αλλαγών"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics