16 Νοε 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Posted By : pucca
Αύξηση 17,7 εκατ. ευρώ ανοιχτή μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου

 Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέταξε το μπαλάκι με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 17,7 εκ. ευρώ σε όποιον ενδιαφέρεται να βάλει 6,7 εκ. ευρώ, εντός 35 ημερών, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο. 

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά 17,7 εκατομμύρια ευρώ, με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/11) στο Παλατάκι της Πυλαίας.

Η αύξηση απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους για αγορά πακέτων μετόχων αξίας μίνιμουμ 50.000 ευρώ. Θα είναι ανοιχτή από αύριο Τρίτη 16/11 και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Ποτέ στο παρελθόν επί διοίκησης Θόδωρου Ζαγοράκη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πήρε απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μικρότερης διάρκειας των τεσσάρων μηνών. Το ότι αυτή η αύξηση αποφασίσθηκε από το διοικητικό συμβούλιο να έχει χρονική διάρκεια μόλις 35 ημερών... μιλά από μόνο του.
Η μικρή χρονική διάρκεια της αύξησης έχει διττό στόχο: πρώτον, η ΠΑΕ επιδιώκει να τελειώνει γρήγορα, θετικά ή αρνητικά, το θέμα με το Αραβικό ενδιαφέρον για το πλειοψηφικό πακέτο, ώστε να μην εξελιχθεί σε άλλο ένα σήριαλ. Και, δεύτερον, η ΠΑΕ επιδιώκει, εφόσον υλοποιηθεί το Αραβικό ενδιαφέρον, η πιστοποίηση της αύξησης, άρα και η χρησιμοποίηση των χρημάτων που θα μπουν σ’ αυτήν να είναι άμεση και να μην περιμένει η διοίκηση 4 και 5 μήνες για να κάνει χρήση των χρημάτων, καθώς οι ανάγκες της ομάδας είναι πολλές και επείγουσες.
Πλέον, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέταξε... το μπαλάκι στους Άραβες (και σε οποιονδήποτε άλλο τυχόν ενδιαφερόμενο). Όποιος θέλει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου μπορεί να βάλει 6,7 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση, αποκτώντας αυτόματα το πλειοψηφικό πακέτο (51%), καθώς το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ αυτή τη στιγμή είναι περίπου 6,6 εκατ. ευρώ.
Ο προεδρεύων της γενικής συνέλευσης, Γιώργος Φαρλαλής όταν ρωτήθηκε από παριστάμενο μέτοχο για το ενδιαφέρον του Αραβικού ομίλου δεν έκανε κανένα σχόλιο, παραπέμποντας απλώς στην ανακοίνωση της ΠΑΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
Σημειώνουμε, ότι στη γενική συνέλευση εκπροσωπήθηκαν 14.752.729 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 66,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ως εκ τούτου υπήρξε απαρτία.

Με την αύξηση των 17,7 εκατ. ευρώ θα εκδοθούν περίπου 59 εκατομμύρια μετοχές με τιμή 0,30 ανά μετοχή. Σε περίπτωση καταβολής και των 17,7 εκατ. ευρώ το νέο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα φθάσει τα 24.310.753 ευρώ, το οποίο θα αντιστοιχεί σε 81.035.845 μετοχές.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι σε 20 μέρες θα γίνει η ετήσια απολογιστικού χαρακτήρα γενική συνέλευση για την έγκριση του ισολογισμού της ΠΑΕ κτλ.







Κομινάκης: "Υπό προϋποθέσεις ο Σκόκο ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό"

 Ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κομινάκης, με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, μίλησε για τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Νάτσο Σκόκο, αποτελεί υπό προϋποθέσεις στόχο του Ολυμπιακού.  Αναλυτικά, ο κ. Κομνινάκης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

- τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού:

«Σαν διοίκηση είμαστε ευχαριστημένοι και ο κόσμος πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Έχουμε μία νέα ομάδα, με νέο προπονητή και πάρα πολλές μεταγραφές. Το καλοκαίρι υπήρχε μεγάλη ανησυχία για το πότε θα δέσει αυτή η ομάδα και θα αποδώσει ποδόσφαιρο προδιαγραφών διεκδίκησης πρωταθλήματος. Αυτό τελικά έγινε νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Ο κύριος Βαλβέρδε πριν καν αναλάβει την ομάδα είχε πει ότι μια ομάδα με τόσους πολλούς νέους παίκτες θα χρειαστεί μέχρι τα Χριστούγεννα για να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Έτσι θεωρούσαμε πως με αυτά τα δεδομένα θα ήταν πιο δύσκολο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, απέναντι σε βασικούς ανταγωνιστές που ήταν πιο έτοιμοι. Όμως είμαστε στην πρώτη θέση και δεν μπορούμε να ζητούμε τίποτε άλλο από το πρωτάθλημα».

- το αν υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ της ομάδας:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες στον πλανήτη που δεν έχουν ελλείψεις. Οι ελλείψεις προκύπτουν από το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα. Όταν κάνεις 14 μεταγραφές δεν ξέρεις ποιοι παίκτες θα σου βγουν και αν οι περσινοί θα αποδώσουν όπως περιμένεις. Πάντα υπάρχουν ανάγκες. Εγώ θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλές ελλείψεις. Ενδεχομένως στα αμυντικά χαφ να χρειαστεί η ομάδα ενίσχυση τα Χριστούγεννα».

- το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί κάποια μεταγραφή και αν υπάρχουν συζητήσεις:

«Όχι, ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ζητήσει από τον προπονητή τίποτα. Ο προπονητής θα έρθει και θα μας ζητήσει κι όταν θα το κάνει η διοίκηση θα ανταποκριθεί. Ούτε στην αρχή της σεζόν ζήτησε κάτι ο κύριος Μαρινάκης. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν μιλά με κανέναν ποδοσφαιριστή και κανέναν μάνατζερ για τον Ιανουάριο. Ασφαλώς ο Ολυμπιακός συνέχεια ψάχνει παίκτες. Το ενδιαφέρον είναι γενικό, αλλά συγκεκριμένη συζήτηση δεν υπάρχει κι εφόσον γίνει θα είναι σε συνεννόηση με τον προπονητή. Κάποια στιγμή θα γίνει μία συζήτηση, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη κάτι. Θα γίνει πάντως μετά τη διαβολοβδομάδα, όπως χαρακτηρίστηκε, αυτή που ακολουθεί».

- την αγορά των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς και τις φήμες εξ Ιταλίας περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Βέλγο επιθετικό:
 

«Δεν έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με τον παίκτη και τον εκπρόσωπό του. Υπάρχει μία δεδομένη επιθυμία του παίκτη να παραμείνει και της διοίκησης να τον κρατήσει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ειδών συμφωνίες που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει αίσιο τέλος, η μία με την ομάδα του και μία με τον μάνατζέρ του. Αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό ή άλλη ομάδα αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Το θέμα άλλης ομάδας είναι κάτι που δεν το ελέγχει η Σεντ Ετιέν. Ο Ολυμπιακός έχει μία συμφωνία που αν τηρηθεί μπορεί να κρατήσει τον Μιραλάς, απλώς υπάρχει μία καταπληκτική ημερομηνία. Για να θελήσει ο Ολυμπιακός να κλείσει νωρίτερα τη συμφωνία, θα πρέπει να έχει κάποια κίνητρα. Είναι θέμα διαπραγμάτευσης».

- το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Νάτσο Σκόκο:
«Ο Σκόκο είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που κάτω από προϋποθέσεις θα απασχολούσε τον Ολυμπιακό. Κι άλλοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος θα ενδιέφεραν την ομάδα μας. Είναι ξεκάθαρα θέμα προπονητή αν ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί για αυτούς τους παίκτες».

- την απόκτηση τερματοφύλακα:

«Σίγουρα το καλοκαίρι θα πάρουμε τερματοφύλακα, γιατί θα αδειάσει μια θέση εφόσον ο Νικοπολίδης σταματήσει. Δεν ξέρω αν θα αποκτήσουμε παίκτη για τη θέση νωρίτερα. Αυτό θα το αποφασίσει ο διαιτητής. Στα γραφεία του Ολυμπιακού κάθε εβδομάδα έρχονται προτάσεις από μάνατζερ για τουλάχιστον δέκα τερματοφύλακες. Το ίδιο συμβαίνει και για άλλες θέσεις».

- τους τραυματισμούς:

«Ξεκινήσαμε καλά και χτυπάγαμε ξύλο μετά από όσα έγιναν πέρυσι. Την περασμένη εβδομάδα μάς ήρθαν οι τραυματισμοί μαζεμένοι. Βλέπουμε ότι οι τραυματισμοί συμβαίνουν και σε παίκτες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως ο Ιμπαγάσα, ο Ραούλ Μπράβο και ο Μέλμπεργκ. Ο Ουρτάδο χρειάστηκε να κάνει ένεση για να παίξει σε ένα παιχνίδι επειδή θεωρήθηκε απαραίτητη η παρουσία του. Ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο στην καθυστέρηση της επανόδου του στη δράση. Είναι κάτι που συζητάμε με τον γυμναστή και τον γιατρό. Αυτοί είναι οι κατάλληλοι για να βρουν τη λύση. Σαν διοίκηση σε τέτοια θέματα, που είναι επιστημονικά, δεν μπορούμε να κάνουμε υποδείξεις. Για να βγάλεις συμπεράσματα βλέπεις τι γίνεται και στις άλλες ομάδες. Όλες οι ομάδες έχουν τραυματισμούς».

- την αντιμετώπιση από τους αντιπάλους:
«Γενικά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρό. Δεν νομίζω ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια του αθλητικού πνεύματος ούτε θα είχα την απαίτηση οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να μην παίζουν δυνατά. Είναι φυσιολογικό όταν κάποιος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, να παίζει δυνατά. Αυτό είναι κάτι που η ομάδα μας αντιμετωπίζει χρόνια τώρα. Το θέμα είναι οι διαιτητές να μην αφήνουν αυτό το πράγμα να ξεφεύγει από τα όρια».

- τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και την αντιμετώπιση της βίας:

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα βγουν στα εκδοτήρια περίπου 8-10 χιλ. εισιτήρια, ενώ θα πάρουν και οι σύνδεσμοι. Φέτος με τη διανομή εισιτηρίων από τους συνδέσμους το γήπεδο είναι πιο ποδοσφαιρικό, με καλύτερη ατμόσφαιρα. Η διοίκηση θέλει τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια κι όχι μόνο στα ντέρμπι. Το εισιτήριο σε συνδυασμό με το κόστος της ομάδας και τα λεφτά που έχουν δαπανηθεί είναι σχετικά μικρό. Το να σου δίνεται η δυνατότητα με 15 ευρώ να βλέπεις μια ομάδα με μπάτζετ 50 εκατ. ευρώ, δείχνει και τη διάθεσή σου να βοηθήσεις την ομάδα. Πέρυσι το γήπεδο εκτός του ότι δεν ήταν γεμάτο σε πολλά παιχνίδια, ήταν σχετικά και ψυχρό. Φέτος δεν συντρέχουν οι ίδιοι λόγοι όμως. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να μειωθεί η βία, έστω κι αν υπάρχουν κάποια παράπονα, όπως με την απαγόρευση να μπαίνουν πλαστικά μπουκάλια στο γήπεδο. Στόχος είναι να μην έχουμε κρούσματα βίας στο ‘Καραϊσκάκη’. Βιώσαμε το τίμημα της βίας σαν νέα διοίκηση με τα τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, ειδικά κόντρα στη Μακάμπι, την οποία με κόσμο πιστεύω θα είχαμε αποκλείσει».
 

 

 

Ξενύχτησε πάλι ο Γκοβού

 

Σε νέο πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο Σιντνέ Γκοβού ο οποίος δείχνει αμετανόητος για τα νυχτοπερπατήματά του. Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα ο υπ' αριθμόν ένα στόχος για την διαδοχή του Νιόπλια.

Mετά τη σαββατιάτικη ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, ο 31χρονος Γάλλος αποφάσισε να "πνίξει" τον πόνο του στο αλκοόλ και πέρασε τη νύχτα του σε κλαμπ του κέντρου. Μάλιστα το πρωί της Κυριακής, παρά την προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση, δεν γυμνάστηκε επικαλούμενος ενοχλήσεις. 

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πάντως ενημερώθηκαν για το νέο παράπτωμα του Γκοβού, ο οποίος, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου και του μάνατζέρ του, δεν έδειξε να συμμορφώνεται μετά από τις πρόσφατες παρατηρήσεις-παραινέσεις της διοίκησης.

Το πώς θα πράξει πλέον ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος είχε χειριστεί προσωπικά την υπόθεση, είναι κάτι που ξέρει ο ίδιος. Δεν αποκλείεται πάντως να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Γάλλο, προχωρώντας πέρα από τις συστάσεις.

                                                   πηγή : contra.gr

No Response to "ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics