12 Νοε 2010

Εχασε το παιδί του, τον έκλεισαν και φυλακή !

Posted By : didl


Ενας Κινέζος που διεξήγαγε εκστρατεία για απονοµή δικαιοσύνης, µετά το σκάνδαλο µε το µολυσµένο βρεφικό γάλα λόγω του οποίου έχασε τον πεντάχρονο γιο του, καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης δυόµισι ετών µε την κατηγορία της «πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής».


Ο 38χρονος Ζάο Λιανχάι µετά το σκάνδαλο που συντάραξε την Κίνα το 2008 µε το επιµολυσµένο µε µελαµίνη βρεφικό γάλα είχε δηµιουργήσει την ιστοσελίδα «Βρέφη µε πέτρες στα νεφρά» για την ενηµέρωση των γονέων σχετικά µε το θέµα αυτό, καθώς ο γιος του ήταν ένα από τα 300.000 παιδιά που αρρώστησαν αφότου κατανάλωσαν το γάλα και ένα από τα έξι που τελικά έχασαν τη ζωή τους.

«Η ποινή είναι πολύ βαριά», δήλωσε ο δικηγόρος του. «Τα εγκλήµατα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που οι απλοί πολίτες θα έκαναν για να υπερασπίσουν τα δικαιώµατά τους». Η κινεζική αστυνοµία συνέλαβε τον Ζάο τον περασµένο ∆εκέµβριο κατηγορώντας τον για πρόκληση ταραχών και έκτοτε βρίσκεται στη φυλακή.

Μετά την αρχική συγκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου στη διάρκεια των Ολυµπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Κίνα φυλάκισε ή εκτέλεσε κάποιους από τους υπεύθυνους της εταιρείας γαλακτοκοµικών Sanlu που διέθετε το µολυσµένο γάλα. Ωστόσο, ποτέ δεν ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους κυβερνητικούς αξιωµατούχους που κρίθηκαν ένοχοι. Οι κτηνοτρόφοι και οι έµποροι είχαν προσθέσει µελαµίνη – συστατικό που συναντάται στα πλαστικά προϊόντα και στο λίπασµα – σε κακής ποιότητας γάλα ώστε στους ελέγχους να εµφανίζονταν υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης.

No Response to "Εχασε το παιδί του, τον έκλεισαν και φυλακή !"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics