8 Νοε 2010

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Posted By : pucca
Οι μοναδικοί πρωταγωνιστές
Καμία αγωνία δεν καταβάλλει τους  υποψηφίους σε τέσσερις περιοχές της χώρας, καθώς οι ίδιοι είναι και οι μόνοι που κατεβαίνουν για δήμαρχοι και διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο.
Στο δήμο Γαύδου του νομού Χανίων, ο ένας υποψήφιος αποσύρθηκε και ο μοναδικός πλέον υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Λαμπάκης, δεν χρειάζεται να κάνει προεκλογικό αγώνα για να εκλεγεί.
Το ίδιο ισχύει και για το δήμαρχο του Άη Στράτη (Άγιος Ευστράτιος) στη Λήμνο, τον Χαράλαμπο Μακρή, που δεν τον άγγιξαν οι αλλαγές ούτε του Καποδίστρια, ούτε του Καλλικράτη.Στα Δωδεκάνησα, στο δήμο Σύμης, ο νυν δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είναι επίσης ο μοναδικός υποψήφιος. Το ίδιο και στο Αγαθονήσι, όπου ο νυν κοινοτάρχης Ευάγγελος Κότορος, αναβαθμίζεται σε δήμαρχο, χωρίς προεκλογική εκστρατεία.



Εκλογές με άρωμα Ευρώπης
Στο χωριό Βάμος της Κρήτης μία Βρετανίδα κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος . Η Έλεν Πίτερς-Παπαδογιάννη ζει 20 χρόνια τώρα στο χωριό Βάμος και έχει γίνει πλέον ένα με τους κατοίκους. Μπορεί να είναι Αγγλίδα, αλλά αυτή δηλώνει Ελληνίδα και αγαπά την Κρήτη και τα Χάνια, σαν να είναι η πατρίδα της.



Γυναικεία υπόθεση
Ο συνδυασμός με τις περισσότερες γυναίκες είναι η Ενωτική Κίνηση Πολιτών στη Νάουσα . Αριθμεί 40 γυναικείες παρουσίες και υποψήφια είναι η Ίλια Ιωσιφίδου.



Με το βλέμμα στο μέλλον
Στο συνδυασμό του Στάθη Κουσουρνά που κατεβαίνει στη Ρόδο υποψήφιος δήμαρχος βρίσκουμε έναν δημοτικό σύμβουλο που έχει κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής 8 φορές.
Μια ηλικιωμένη 84 ετών διόρισαν ως εφορευτική επιτροπή στο δήμο Μεσσηνίας. Βρίσκουμε μια αγωνίστρια της εθνικής αντίστασης, μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 4 εγγονών, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι ο 97χρονος Δημήτρης Κορομηλάς που στις δημοτικές εκλογές θα είναι αντιμέτωπος με τον εγγονό του. Αντίθετα, ο νεότερος υποψήφιος είναι ο Γιάννης Μερκούρης που κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο της Χριστίνας Χριστοφάκη στο δήμου Σαρωνικού.
Ο 97χρονος που δεν το βάζει κάτω, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλαμάτας με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με επικεφαλής τον Νίκο Διασάκο. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος και δηλώνει: "Θέλω να παλέψω με τη ζωή, να την εκδικηθώ και όχι να με εκδικηθεί. Η ζωή θέλει πάλεμα για να την αισθανθείς, για να την καταλάβεις. Δεν πρέπει να την αφήσεις να τρέχει μόνη της".



Και οι "Φίλοι για Πάντα"
Χώρια στις εκλογές, αν και αδέλφια για πάντα Γιώργος και Νίκος Ελευθεράς. Δημοφιλείς ως μέλη του γκρουπ "Φίλοι για Πάντα", κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο μεν Γιώργος με το ΠΑΣΟΚ στην Αγία Παρασκευή, ο δε Νίκος με τη ΝΔ στον Χολαργό. (μεγάλωσαν στα σύνορα Αγία Παρασκευή και Χολαργό).



Έχασε το χωριό
Στον Νομό Ευρυτανίας ένας δικηγόρος δεν μπορούσε να βρει το ορεινό χωριό, όπου ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος. Χάθηκε στους δρόμους της περιοχής και μέχρι να εντοπίσει το χωριό και το εκλογικό κέντρο πέρασαν δύο ώρες. Οι κάλπες στο ορεινό χωριό της Ευρυτανίας άνοιξαν στις 9.00 το πρωί.
Ενώ, στον Δήμο Αγίου Γεωργίου ένας άλλος δικαστικός αντιπρόσωπος ξέχασε τη σφραγίδα του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλείσει το εκλογικό κέντρο, να επιστρέψει στο σπίτι του, για να πάρει την σφραγίδα, και εν συνεχεία να ανοίξει πάλι το εκλογικό κέντρο.



Βούτηξαν την κάλπη
Διαρρήκτες χτύπησαν τα ξημερώματα εκλογικό τμήμα στην Αλφειούσα, στα Εκλογικά Τμήματα 339 και 340 του «Καλλικρατικού» Δήμου Πύργου.
Παραβίασαν την κεντρική κλειδαριά και έφτασαν στην αίθουσα που βρίσκεται το Εκλογικό Τμήμα 339 στο ισόγειο του σχολείου και πήραν την κάλπη. Σκοπός των δραστών ήταν απλά να την μεταφέρουν στον πρώτο όροφο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες δεν αφαίρεσαν τίποτε άλλο και δεν δημιούργησαν κανένα άλλο πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία.

No Response to "ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics