22 Νοε 2010

Ο Παπακωνσταντίνου ανέβηκε στο Καστρί για την παραίτησή του

Posted By : saloon
O Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέβηκε τη Κυριακή το μεσημέρι στο Καστρί και υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Ο Παπανδρέου του ζήτησε να το ξανασκεφθεί, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε ακόμη πιο εκρηκτικό πρόβλημα στη σχέση με την Τρόικα, η οποία δοκιμάζεται άγρια εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υπέγραψε στο Μνημόνιο.


-Αν φύγεις τώρα είναι πιθανόν να μην πάρουμε ούτε τη 3η δόση και θα αναγκασθώ να οδηγήσω τη χώρα στη χρεοκοπία, χωρίς να έχουμε προλάβει να προετοιμασθούμε επικοινωνιακά…, ηταν η θέση του πρωθυπουργού.


Ο Παπακωνσταντίνου διαισθανόμενος ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες με τις διαρκείς αυτοδιαψεύσεις του (κα Τρέμη, δεν θ αυξήσουμε τον Φ.Π.Α), αλλά και την καυτή ανάσα του Λουκά Παπαδήμου, στον οποίο ο πρωθυπουργός έχει αναθέσει την ευθύνη να χρεοκοπήσουμε γλυκά κι όσο πιο ανώδυνα γίνεται-αποφάσισε να τα βροντήξει.

Η χώρα πληρώνει πολύ ακριβά τις κυβερνητικές επιλογές του πρώτου εξαμήνου αλλά και την επιλογή του Παπανδρέου να πειραματισθεί στο υπουργείο Οικονομικών, καίγοντας παράλληλα ένα ικανό στέλεχος όπως είναι ο Παπακωνσταντίνου.

Η Οικονομία δεν είναι υπουργείο Πολιτισμού (παρότι κι από δω φούνταρε ο Ζαχόπουλος) για να τοποθετήσεις τον κολλητό σου χωρίς ολέθριες συνέπειες για τη χώρα.

Ο Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να είναι ένας εξαίρετος υπουργός Παιδείας για παράδειγμα η ένας αποτελεσματικός υπουργός Ανάπτυξης.

Για το Οικονομικών είναι σαν να οδηγεί Φερράρι χωρίς δίπλωμα.

Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα, ο Παπακωνσταντίνου κινδυνεύει να καταγραφεί στην ελληνική Ιστορία, σαν ο υπουργός Οικονομικών που χρεοκόπησε τη χώρα.

Η χρεοκοπία είναι προδιαγεγραμμένη και στο χέρι του πρωθυπουργού είναι αν θα μας χρεοκοπήσει με καπετάνιο τον Παπαδήμο η τον «παραιτημένο» Παπακωνσταντίνου.

Μπορεί αν θέλει να βάλει και την Άννα Νταλάρα στο Οικονομικών. Γιατί όχι…


(Το ρεπορτάζ είναι διασταυρωμένο και ισχύει 100% )


πηγή: κουρδιστό πορτοκάλι

No Response to "Ο Παπακωνσταντίνου ανέβηκε στο Καστρί για την παραίτησή του"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics