14 Νοε 2010

Προσοχή! Η ανορεξία «χτυπά» από την ηλικία των δέκα

Posted By : didl

Σοκ προκαλούν νέες έρευνες που αποδεικνύουν ότι η νευρική ανορεξία «χτυπά» από την ηλικία των μόλις 10 ετών. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς, καθώς, όπως φαίνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα ξεκινάει από το σπίτι, προτού καλά καλά τα παιδιά κλείσουν τα δέκα τους χρόνια.



Αν και μία στις τρεις ανορεξικές έφηβες - αφού η ανορεξία «πλήττει κυρίως τα κορίτσια»- υποστηρίζει πως αιτία για το διατροφικό της πρόβλημα αποτελούν τα λανθασμένα πρότυπα για το τέλειο σώμα, το υπόλοιπο ποσοστό οδηγείται στην ανορεξία ή τη βουλιμία, επειδή αντιμετωπίζει διαφορετικής φύσης ψυχολογικά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξήγαγε το βρετανικό τμήμα της οργάνωσης «Overeaters Anonymous», αποδείχθηκε ότι το 53% των περιπτώσεων άρχισε να αναπτύσσει διατροφικό πρόβλημα από τα δέκα του χρόνια ή και σε μικρότερη ηλικία. Mόνο το 29% των συμμετεχόντων απάντησε ότι η μάχη του με την ανορεξία ξεκίνησε κατά την εφηβεία, δηλαδή μεταξύ έντεκα και δεκαπέντε ετών. Οι υπόλοιποι παρουσίασαν πρόβλημα σε μεγαλύτερη ηλικία.




Το πιο ανησυχητικό σημείο της έρευνας είναι ότι η βασικότερη αιτία του προβλήματος δεν είναι η «σωστή εικόνα» και πώς αυτή προβάλλεται από τον χώρο του θεάματος. Το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών ανέπτυξε το πρόβλημα ύστερα από κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Όσες ξεκίνησαν, λοιπόν, από την ηλικία των επτά, για παράδειγμα, να πάσχουν από ανορεξία, υποστηρίζουν ότι αφορμή στάθηκε το διαζύγιο των γονιών τους ή η απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου. Τέλος, υπάρχουν και τα παιδιά που αποκτούν διατροφικές ανησυχίες εξαιτίας χαμηλής αυτοεκτίμησης ή γενικότερα της πίεσης που νιώθουν από το ευρύτερο περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι γονείς πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή!

No Response to "Προσοχή! Η ανορεξία «χτυπά» από την ηλικία των δέκα"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics