22 Νοε 2010

«Σωρεία παρανομιών» στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας

Posted By : didl

Την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προτείνει ο υφυπουργός Παιδείας, διαπιστώνοντας «σωρεία παρανομιών» - μεταξύ άλλων ακραία φαινόμενα «οικογενειοκρατίας», που «δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία».

Με έγγραφό του προς τον πρύτανη, ο Γιάννης Πανάρετος, ζητεί τη γνώμη του για το θέμα και προτείνει την ένταξή του στο Τμήμα Θεολογίας.

Ήδη, ο σχετικός φάκελος με τα στοιχεία απεστάλη στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τον κ. Πανάρετο, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας, που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.λπ., φαινόμενο που, όπως σημειώνει, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ακόμη, σημειώνει ότι χορηγήθηκαν διδακτορικά διπλώματα σε παιδιά καθηγητών του τμήματος με επιβλέποντες γονείς, κατά παράβαση της βασικής αρχής της αμεροληψίας, αλλά και της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, ενώ υπήρξαν διπλά πρακτικά εκλογών.

Επίσης, διαπιστώθηκε από το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης επιτροπής τριών μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι οι διαδικασίες επιλογής των μελών ΔΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα ευνοούσαν τους υποψήφιους που ήταν τέκνα μελών καθηγητών του Τμήματος (με πρωτεργάτες ειδικά κατονομαζόμενο ζεύγος μελών ΔΕΠ, στους οποίους καταλογίζονται και συγκεκριμένες παραβάσεις του νόμου και της πανεπιστημιακής δεοντολογίας).

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ακυρώθηκαν οι διορισμοί οκτώ μελών ΔΕΠ του τμήματος αυτού, γεγονός επίσης πρωτοφανές στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ο κ. Πανάρετος τονίζει ότι οι καταστάσεις αυτές, απαξιώνουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και προκαλούν την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης που προσβλέπει στα Πανεπιστήμια ως φάρους αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Εκτιμώντας ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος, ως ανεξάρτητου, με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει, δεν δικαιολογείται επιστημονικά, αφού καλύπτεται επαρκώς από το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου, ζητεί να μην περιληφθεί το εν λόγω τμήμα στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων του επομένου έτους και να ενταχθούν οι φοιτητές του στο τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου.

Τέλος ο υφυπουργός ζήτησε την γνώμη του πρύτανη εντός 30 ημερών. Μέχρι να την αποστείλει και να ληφθεί η τελική απόφαση του υπουργείου, αναστέλλεται οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία που θα μεταβάλει τα υφιστάμενα δεδομένα.

1 Response to "«Σωρεία παρανομιών» στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας"

ναι ναι αυτοι οι ιδιοι που μας κοβουν με 4.5 επειδη ο τονος στην τελευταια λεξη δεν ηταν ιδιαιτερα ευδιακριτος... αυτοι....

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics