2 Νοε 2010

Χειρότερο από ηρωίνη το αλκοόλ...

Posted By : pucca
Πιο επικίνδυνο και από σκληρά ναρκωτικά, είναι το αλκοόλ, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, που εξετάζει τη βλάβη που προκαλεί όχι μόνο σε κάθε άνθρωπο, αλλά στην κοινωνία, στο σύστημα υγείας και το σωφρονιστικό σύστημα


Το αλκοόλ είναι περισσότερο βλαβερό από ορισμένα ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη ή το κρακ, αν ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις του τόσο στους ανθρώπους, όσο και στο σύνολο της κοινωνίας, προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στην βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
Η έρευνα, από την Ανεξάρτητη Επιστημονική Επιτροπή για τα Ναρκωτικά (ISCD), εκτιμά πως "τα υπάρχοντα συστήματα ταξινόμησης των ναρκωτικών έχουν ελάχιστη σχέση με το πόσο βλαβερά είναι στην πραγματικότητα".
Οι ειδικοί της επιτροπής έχουν εκπονήσει ένα δικό τους σύστημα αξιολόγησης των ουσιών και εξετάζουν το πόσο βλαβερά είναι τα ναρκωτικά για τον χρήστη, αλλά και το πόσο είναι το κόστος της χρήσης τους για το σύστημα υγείας ή το σωφρονιστικό σύστημα.
Η ηρωίνη, το κρακ και η μεθαμφεταμίνη είναι τα πλέον επικίνδυνα ναρκωτικά, όμως αν κανείς υπολογίσει τις επιπτώσεις για την κοινωνία, το αλκοόλ είναι πολύ πιο επικίνδυνο, σύμφωνα με την έρευνα.
Σε μια κλίμακα επικινδυνότητας από το 0 ως το 100, το αλκοόλ "βαθμολογείται" με 72, η ηρωίνη με 55 και το κρακ με 54.


                                                                                                     Πηγή : news247.gr

No Response to "Χειρότερο από ηρωίνη το αλκοόλ..."

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics