1 Νοε 2010

ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ???

Posted By : saloon



Σωστή διατροφή για υγιές δέρμα


To υγιές δέρμα είναι ο καθρέφτης του υγιούς σώματος και του υγιούς οργανισμού.Ένα ωραίο δέρμα μας κάνει πιο ελκυστικούς στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Υπάρχουν όμως παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα μας και σε συγκεκριμένες συνθήκες μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονές, λοιμώξεις, δερματοπάθειες, γήρανση.

Για να είναι λαμπερό και υγιές το δέρμα μας θα πρέπει να φροντίζουμε οι τροφές που καταναλώνουμε να είναι πλούσιες σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία .

Η κακή διατροφή μπορεί να αποδυναμώσει την άμυνα του οργανισμού και να εμφανιστεί ακμή ή καφέ κηλίδες. Συμπτώματα όπως κοκκίνισμα, φαγούρα, ξηρότητα οφείλονται σε έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Η έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να εμφανίσει μικρούς μώλωπες. Η έλλειψη βιταμίνης B προκαλεί ευαισθησία, ξηρότητα η υπερβολική λιπαρότητα ενώ χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Α προκαλούν σκληροδερμία.

Άτομα που παρουσιάζουν ακμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης ψευδαργύρου.
Η κατάλληλη διατροφή παίζει προστατευτικό ρόλο κατά της γήρανσης. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες (βιταμίνη Α, Ε, C, σελήνιο) μπορούν να καθυστερήσουν το ρυθμό της γήρανσης του δέρματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Ε και C προσφέρουν σημαντική προστασία και από την ηλιακή ακτινοβολία.

Θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως διότι το νερό μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα και απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες.

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι προσφέρει η κάθε ουσία και από ποιες τροφές μπορούμε να την προμηθευτούμε.

Η Βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βοηθάει στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Όταν υπάρχει έλλειψη της παρατηρείται ξηροδερμία και το δέρμα είναι ευερέθιστο. Πλούσιες πηγές σε βιταμίνη Α είναι το συκώτι, η μαργαρίνη και ο κρόκος αυγού. Μπορούμε όμως να πάρουμε βιταμίνη Α και από τροφές πλούσιες σε β-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Τέτοιες τροφές είναι οι ντομάτες, οι πατάτες, τα καρότα, το μπρόκολο και το σπανάκι.


Η Βιταμίνη Β βοηθά στην σωστή λειτουργία του δέρματος. Τα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά και τα πράσινα λαχανικά είναι μερικές από τις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β.


Η Βιταμίνη C βοηθά στην διατήρηση του κολλαγόνου και στην γρήγορη επούλωση των πληγών. Πλούσιες πηγές βιταμίνης C οι φράουλες, οι πιπεριές, τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, το σπανάκι και οι ντομάτες.



Η Βιταμίνη Ε βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και ενισχύει την αντοχή του δέρματος κατά της ηλιακής ακτινοβολίας. Τα όσπρια, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και ο σολωμός είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε.


Το σελήνιο μειώνει την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Πλούσιες πηγές είναι το σουσάμι, το σιτάρι και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Ωφελιμο θα ηταν, να αποφευγονται οι καταχρησεις και ανθυγιεινες "κακες" συνηθειες οπως καταναλωση αλκοολ, καπνισμα, καφε, αναψυκτικα τυπου cola διοτι εχουν διουρητικη δραση, επιβαρυνουν σε κενες θερμιδες (ζαχαρη) τον οργανισμο και εντεινουν ιδιαιτερα την κατασταση αφυδατωσης του.

Για να έχετε όμορφο και υγιές δέρμα πρέπει να έχετε ισορροπημένη διατροφή και επαρκή πρόσληψη υγρών.

No Response to "ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ???"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics