1 Νοε 2010

Νέα τέλη κυκλοφορίας

Posted By : pucca
Δύο μήνες νωρίτερα τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα πράσινων τελών κυκλοφορίας, ώστε να αποφευχθούν στρεβλώσεις στην αγορά. Πώς καθορίζονται τα τέλη και ποια οχήματα απαλλάσσονται.



Από σήμερα θα ισχύει το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας, καθώς τα καινούργια αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες που αγοράζονται από την 1η Νοεμβρίου θα πληρώνουν τέλη βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Η αποστολή των ειδοποιητηρίων ξεκινάει τις επόμενες ημέρες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και η πληρωμή θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.
Η χρέωση θα είναι από 0,8 έως 3 ευρώ/γραμμάριο ρύπων, ενώ για τα παλαιότερα από τις 31/1/2010, η χρέωση θα γίνεται με βάση τον κυβισμό, ενώ θα μειωθούν τα υφιστάμενα τέλη για τα παλαιότερα.
Πλέον τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα, θα έχουν χαμηλότερο κόστος στα τέλη κυκλοφορίας και ο πολίτης θα ωθείται στην αγορά νέου, με χαμηλότερη κοστολόγηση στα τέλη.
Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας θα έχουν όσα οχήματα έχουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Έτσι, διατηρείται η πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για υβριδικά, υδρογονοκίνητα και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης μέχρι 1.929 κυβικών, που έχουν ταξινομηθεί μέχρι τώρα, ενώ για οχήματα άνω των 1.929 κυβικών καταβάλλεται το 50% του τέλους.
Σημειώνεται ότι η κατά δύο μήνες νωρίτερα εφαρμογή του νέου συστήματος των τελών κυκλοφορίας γίνεται για να αποφευχθούν τυχόν στρεβλώσεις στον κλάδο των οχημάτων, τον οποίο μαστίζει η κρίση.

 

                                                                                                 Πηγή : news247.gr

No Response to "Νέα τέλη κυκλοφορίας"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics