3 Νοε 2010

Μαριχουάνα στοπ!!!

Posted By : pucca
Η "πρόταση 19", που επρόκειτο να νομιμοποιήσει την χρήση μαριχουάνας για αναψυχή στη Καλιφόρνια, δεν πέρασε τελικά, καθώς οι ψηφοφόροι την μπλόκαραν και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό


Οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια απέρριψαν την πρόταση να νομιμοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας για "αναψυχή", σύμφωνα τα πρώτα αποτελέσματα.
Η λεγόμενη "Πρόταση 19" θα καθιστούσε την Καλιφόρνια την πρώτη αμερικανική πολιτεία που θα νομιμοποιούσε τη χρήση του διαδεδομένου ναρκωτικού. Ωστόσο, με βάση τα πρώτα στοιχεία από 16 εκλογικά τμήματα, το 56% των ψηφοφόρων τάχθηκε κατά του μέτρου και το 44% υπέρ.
Η Καλιφόρνια έχει ήδη από το 1996 πιο φιλελεύθερο νομικό πλαίσιο από την ομοσπονδιακή νομοθεσία σχετικά με τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους.
Αντίθετα, στο ομοσπονδιακό επίπεδο η χρήση της ουσίας για οποιοδήποτε σκοπό απαγορεύεται αυστηρά.
Η πρωτοβουλία θα νομιμοποιούσε την εμπορική διακίνηση και άρα και τη φορολόγηση, της μαριχουάνας σε μεγάλη κλίμακα.
"Όχι" στη Σαρία στην Οκλαχόμα
Στην Οκλαχόμα, στο μεταξύ, οι ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ μιας πρότασης που "απαγορεύει" τη σαρία, το να λαμβάνεται δηλαδή υπ' όψιν ο ισλαμικός νόμος από τα πολιτειακά δικαστήρια, όπως και το διεθνές δίκαιο, με ποσοστό 70%, βάσει αποτελεσμάτων από το 60% των εκλογικών τμημάτων.
Δεν έχει υπάρξει ουδεμία περίπτωση στη νομική ιστορία της πολιτείας που να έχει ληφθεί υπ' όψιν η σαρία. Ο εισηγητής της πρότασης Ρεξ Ντάνκαν, μέλος της πολιτειακής βουλής των αντιπροσώπων και Ρεπουμπλικάνος, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα "προληπτικό πλήγμα".
Μουσουλμάνοι στην πολιτεία έκαναν λόγο περί αντιμουσουλμανικού μένους. "Δεν υφίσταται καμιά 'απειλή' ότι θα επιβληθεί η σαρία στην Οκλαχόμα ή στην Αμερική, τελεία και παύλα", σχολίασε ο Σάαντ Μοχάμεντ της Ισλαμικής Ένωσης του Δήμου της Οκλαχόμα. "Πρόκειται για τακτική εκφοβισμού".


                                                                                                   Πηγή : news247.gr

No Response to "Μαριχουάνα στοπ!!!"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics