20 Νοε 2010

Οδηγίες για καλό ύπνο

Posted By : didl
Ένας στους τρεις ενήλικες αντιμετωπίζει προβλήματα διαταραχής ύπνου. Και δυστυχώς για εμάς τις γυναίκες το 80% από αυτούς είναι γυναίκες. Η αϋπνία είναι πρόβλημα που έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογική κατάσταση αλλά μπορεί να οφείλεται και σε άλλες αιτίες. Πέρα λοιπόν από την όποια αγωγή μπορεί να ακολουθήσετε ύστερα από συνεννόηση με τον γιατρό σας , δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε που μπορεί να σας βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου:


-Κρατήστε όσο μπορείτε σταθερές τις ώρες ύπνου, έτσι θα προγραμματίσετε το εσωτερικό σας ρολόι και θα μάθει ο οργανισμός σας πότε να χαλαρώνει και πότε να ξυπνάει.

-Δημιουργήστε μια ρουτίνα χαλάρωσης πριν τον ύπνο, ξεκινώντας από ένα χαλαρωτικό μπάνιο, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακούγοντας λίγη μουσική.


-Αποφύγετε να συνδυάσετε την κρεβατοκάμαρα με άλλες δραστηριότητες, όπως τηλεόραση, υπολογιστή ή γραφείο.


-Πηγαίνετε στο κρεβάτι όταν νυστάξετε, όχι απλά όταν νιώσετε κουρασμένες.


-Μη μείνετε στο κρεβάτι αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε. Αν δηλαδή, ξαπλώσετε και δεν καταφέρετε να αποκοιμηθείτε μετά από 20-30 λεπτά σηκωθείτε και κάντε κάτι που θα σας χαλαρώσει.


-Μην κοιμάστε κατά τη διάρκεια της μέρας-όσο κουρασμένες και να είσαστε αντισταθείτε στους μεσημεριανούς και τους απογευματινούς ύπνους .

-Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και νικοτίνης-και οι τρεις αυτές ουσίες είναι διεγερτικές. Παρά τη λανθασμένη εντύπωση πως ένα ποτηράκι κρασί και ένα τσιγάρο θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, αυτά επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητά σας να κοιμηθείτε, καθώς και την ποιότητα του ύπνου που θα κάνετε.


-Γυμναστείτε. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στο να κοιμηθείτε καλύτερα αλλά και στο να έχετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

No Response to "Οδηγίες για καλό ύπνο"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics