19 Νοε 2010

Όχι και τόσο αξιόπιστες οι απλές ακτινογραφίες

Posted By : didl

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, μία στις τρεις απλές ακτινογραφίες, που γίνονται για τη διάγνωση καταγμάτων ισχίου και λεκάνης, είναι λανθασμένη.


«Η απόλυτη εμπιστοσύνη στις απλές ακτινογραφίες μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη ή καθυστερημένη διάγνωση» αναφέρουν ερευνητές του ακτινολογικού τμήματος του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ντιουκ.


Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες έκαναν επανέλεγχο στις διαγνώσεις των ακτινογραφιών 92 ασθενών που είχαν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας για σύγκριση μαγνητικές τομογραφίες, που αποτελούν πιο εξελιγμένη απεικονιστική μέθοδο.


Στη μελέτη τους οι ειδικοί αναφέρουν ότι εντόπισαν 35 κατάγματα που δεν είχαν ανιχνευτεί στις αρχικές, απλές ακτινογραφίες.


Η ερευνητική ομάδα τόνισε ότι, συμπληρωματικά με τις συμβατικές ακτινογραφίες, πρέπει να χρησιμοποιούνται και μαγνητικές τομογραφίες, ειδικά στις περιπτώσεις που οι θεράποντες γιατροί έχουν αμφιβολίες για κάποια διάγνωση, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους ασθενείς, στους οποίους ένα λάθος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

No Response to "Όχι και τόσο αξιόπιστες οι απλές ακτινογραφίες"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics