18 Νοε 2010

Έφτιαξαν κουμπαρά από... βαλσαμωμένο γουρούνι

Posted By : didl

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει ο κουμπαράς από βαλσαμωμένο γουρουνάκι, ο οποίος πωλείται προς 4.000 δολάρια και διαφημίζεται σε χριστουγεννιάτικο κατάλογο αγορών στον Καναδά.


«Αυτός ο κουμπαράς έχει σχεδιαστεί για όσους διαθέτουν πάρα πολλά χρήματα και κέρματα. Είναι από ταριχευμένο ζώο, χωράει πολλά κέρματα και διαθέτει ειδική τάπα από φελλό», αναφέρει η εταιρεία The Cheeky που πωλεί τους κουμπαράδες.


Φιλοζωίες οργανώσεις εξέφρασαν τον αγανάκτησή τους, ιδιαίτερα όταν ο κουμπαράς συμπεριελήφθη σε κατάλογο χριστουγεννιάτικων αγορών.


«Την ώρα που ζώα θανατώνονται διαρκώς για το κρέας και για το δέρμα τους, ενημερωνόμαστε και για τη νέα, άσπλαχνη και υποτιμητική πράξη του νεκρού σώματος ενός μικρού ζώου», αναφέρει στην ιστοσελίδα της φιλοζωική οργάνωση του Ουίνιπεγκ. «Ξευτελίζει τη ζωή και το θάνατο ενός ζώου που έχει την ικανότητα να αισθάνεται».


Πάντως μιλώντας στην εφημερίδα Toronto Star ο δημιουργός του κουμπαρά, διαβεβαίωσε τους φιλόζωους ότι τα γουρουνάκια που γίνονται κουμπαράδες, πέθαναν από φυσικά αίτια και δεν θανατώθηκαν.


Εκτός όμως από τους πολέμιους, το εγχείρημα έχει και υποστηρικτές… «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι δημιουργοί των κουμπαράδων είναι τουλάχιστον τίμιοι ως προς την προέλευση των προϊόντων τους», γράφει ο Πίτερ Φρίκερ. «Σε αντίθεση με την τσάντα ή το πορτοφόλι σας που φτιάχνεται από ζώα, θα πρέπει να κοιτάξετε κατάματα το προϊόν, όμως το να παίρνεις τα κουφάρια μικρών γουρουνιών και να τα μετατρέπεις σε πρωτότυπα δώρα για να βάζουν οι πλούσιοι τα ψιλά τους, μοιάζει ιδιαίτερα ανήθικο».


Η εταιρεία, προς το παρόν, δεν έχει πουλήσει ούτε ένα κουμπαρά, ενώ ο εμπνευστής έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

No Response to "Έφτιαξαν κουμπαρά από... βαλσαμωμένο γουρούνι"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics