16 Νοε 2010

Ξέρετε γιατί τσουγκρίζουμε τα ποτήρια με το ποτό;

Posted By : pucca
Γιατί άραγε τσουγκρίζουμε τα ποτήρια με το ποτό και από πού ξεκίνησε το εθιμοτυπικό; Βουτιά στο χρόνο για να βρούμε την άκρη θα κάνουμε και θα φτάσουμε στον μεσαίωνα. Τότε που οι κούπες σερβίρονταν με το κρασί να ξεχειλίζει. Μάλιστα όλα ξεκίνησαν από τους βασιλείς και τους άρχοντες της εποχής.
Στα τραπεζώματα της εποχής, όχι μόνο τσούγκριζαν τα ποτήρια για να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος, αλλά αυτό γινόταν με τέτοια δύναμη ώστε τα ποτά αναπηδούσαν μέσα και έξω από την κούπα. Αυτός ήταν και ο σκοπός της κίνησης αυτής. Να πέσει δηλαδή λίγο ποτό από το ένα ποτήρι στο άλλο.
Να γίνει μία είδους «ανταλλαγή» οίνου και ο κάθε πότης έπινε κ μία μικρή ποσότητα από το κρασί του άλλου. Όλο αυτό βέβαια δεν γινόταν στο όνομα της φιλίας και της αγάπης. Αντιθέτως, επειδή ο ένας ήθελε να πάρει το θρόνο ή το αξίωμα του άλλου, φύλαγαν τα ρούχα τους να έχουν τα μισά.
Με το τσούγκρισμα, το οποίο θα μπέρδευε τα ποτά, ήταν σίγουροι ότι ο επίδοξος δολοφόνος δεν θα προσπαθούσε να τους εξοντώσει , ρίχνοντας δηλητήριο στο κρασί τους, μιας και οι δύο θα πίνανε από το ίδιο μείγμα κρασιού!

No Response to "Ξέρετε γιατί τσουγκρίζουμε τα ποτήρια με το ποτό;"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics