22 Νοε 2010

Ένωση Μεταναστών: "Θέλουμε 10 τζαμιά σε όλη τη χώρα"

Posted By : pucca
Την ανέγερση τουλάχιστον δέκα τζαμιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών δίνοντας ως φόρο στο κράτος το ποσό των 2.000 ευρώ ζητά η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ).

Επιπλέον, η ΕΜΕ πρότεινε να οργανωθεί το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες όπως και να συμμετέχουν σε συνεντεύξεις τύπου υπουργών για μεταναστευτικά θέματα δημοσιογράφοι από την ΕΜΕ. Προσέθεσαν ότι τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Ο Πρόεδρός της Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί και το μέλος του ΔΣ Σαΐντ Μοχάμεντ Τζαμί είπαν επίσης ότι πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες κράτησης των αλλοδαπών στα κρατητήρια και να παρέχεται δωρεάν νομική υποστήριξη σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Ακόμη, ζητήθηκε αυστηρός νομικός έλεγχος στα καταστατικά όλων των μεταναστευτικών συλλόγων και κοινοτήτων. Για τους παράνομους μετανάστες πρότειναν τη νομιμοποίηση τους μέσω καταβολής 2.000 ευρώ ως φόρου στο κράτος όπως γίνεται και σε άλλες χώρες. Για τις διοικητικές απελάσεις νόμιμων μεταναστών η ΕΜΕ ζήτησε την ακύρωσή τους και να ανανεωθεί η άδεια παραμονής τους. Μάλιστα, σε σοβαρά θέματα υγείας μετανάστη –νόμιμου ή παράνομου- να παρέχεται θεραπεία.

Επίσης, ως αναγκαία χαρακτήρισαν την ενημέρωση των εκπροσώπων των μεταναστών σχετικά με το τέμενος στον Ελαιώνα και το μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σχιστό.

Ίσες ευκαιρίες προτείνει η ΕΜΕ για τους μετανάστες, επιμορφωτικά προγράμματα από τον ΟΑΕΔ όπως και η δυνατότητα για άνοιγμα επιχείρησης από αλλοδαπούς επενδύοντας κεφάλαια από την χώρα τους και έχοντας πρόσβαση στα αναπτυξιακά προγράμματα όπως και οι Έλληνες.

No Response to "Ένωση Μεταναστών: "Θέλουμε 10 τζαμιά σε όλη τη χώρα""

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics