31 Οκτ 2010

Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ νικητής στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο

Posted By : saloon

Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ με χρόνο 2.12.40 τερμάτισε πρώτος στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο. Δεύτερος έκοψε το νήμα ο Τζόναθαν Κίπκοριρ με 2:14.05 και τρίτος ο Έντουιν Κιμουτάι με 2:15.21.

Από τους Έλληνες αθλητές πρώτος τερμάτισε ο Μιχάλης Παρμάκης με 2:20.48, δεύτερος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 2:21.44 και τρίτος ο Κωσταντίνος Πούλιος με 2:25.19.

Στον αγώνα των 10 χλμ. νικητής ήταν ο Θεοδόσης Κάλδης με χρόνο 32.33, δεύτερος ο Νίκος Καμπιτάκης και τρίτος ο Κώστας Μπαλαγιάννης.

Στον ίδιο αγώνα στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Πόπη Αστροπεκάκη με χρόνο 37.24. Η Αστροπεκάκη τερμάτισε μαζί με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ισπανό Αμπέλ Αντόν. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Θεοδώρα Κολομπούρδα με 39.16 και τρίτη ήταν η Φιλίππα Πουλίδου με 39.44.

Στον αγώνας των 5 χλμ, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης του Πανελληνίου Γ.Σ. με χρόνο 15.27, στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Δρόσος με 1.56, ενώ τρίτος ήταν ο Γιάννης Ζερβάκης με 16:07.



Ρεκόρ συμμετοχής

Περίπου 22.000 δρομείς όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο έδωσαν δυναμικό «παρών» στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ. από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αλλά και στον μαραθώνιο.

Μαζί τους στη γραμμή εκκίνησης μπροστά από το Καλλιμάρμαρο έλαβαν θέσεις ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του χώρου της πολιτικής, του αθλητισμού, των τεχνών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Την εκκίνηση του Μικρού Μαραθώνιου έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικητιάδης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής.



2.500 χρόνια μετά

Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων εναντίον των Περσών.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια, κάθε χρόνο, στην εκκίνηση του αγώνα.

Έναν πίνακα, ο οποίος φέτος αποκτά ακόμη πιο έντονη λάμψη, λόγω της επετείου των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, αλλά και μια μοναδική μαζικότητα, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

No Response to "Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ νικητής στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο"

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics