16 Νοε 2010

Κατέστρεψαν προκλητικά εκθέματα με την Παναγία

Posted By : pucca
Μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί πριν από λίγες ημέρες για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Εις το όνομα του πατρός" που έφερε εκθέματα στα οποία απεικονιζόταν γυμνόστηθη η Παναγία, νεαροί εισέβαλαν στο χώρο της έκθεσης και αφαίρεσαν με μαχαίρι τα επίμαχα σημεία από τα εκθέματα.
Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο δημιουργός, Κυριάκος Καθαρέας, μια ομάδα νεαρών, ηλικίας 19-25 ετών, εισέβαλε στο χώρο της έκθεσης και με χασαπομάχαιρο κατέστρεψαν τα εκθέματα, που όπως έχει δηλώσει αποτελούν τη δική του καλλιτεχνική ματιά. Σημαντική μερίδα πολιτών στη συμπρωτεύουσα αντιδρά για τη συγκεκριμένη έκθεση καθώς δεν συμμερίζεται την άποψη του καλλιτέχνη περί καλλιτεχνικής ματιάς.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενεί το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης είχε προκαλέσει εξ αρχής αντιδράσεις από την εκκλησία και τους πιστούς, καθώς οι φωτογραφίες δείχνουν τον Ιησού δίπλα από μια κοπέλα με εσώρουχα, ιερείς να χρηματίζονται από την Παναγία που γυμνόστηθη κρατά το Χριστό στην αγκαλιά της.                                                                           Πηγή : cosmo.gr

2 Response to "Κατέστρεψαν προκλητικά εκθέματα με την Παναγία"

...το ειχα πει????!!!!!!

didl said on 11 Νοεμβρίου 2010 3:58 μ.μ.


h ekthesi parousiazetai gia prwti........kai teleutaia fora!!!!


alithia les....

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 3s athlia nea. All rights reserved | powered by Blogger

Blogger template By Bloggertrics